Rooney snøt Liverpool for alle poengene i derbyet

Wayne Rooney scoret 1-1-målet for Everton i byoppgjøret mot Liverpool. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool styrte det meste hjemme mot Everton, men en straffescoring av Wayne Rooney kvarteret før slutt sørget for at byderbyet i Premier League endte 1-1.

Målet kom mot spillets gang i en fase der Liverpool ledet 1-0 og presset hardt for å punktere kampen.

Everton fikk en billig straffe da Dominic Calvert-Lewin gikk ned i feltet. Dommeren mente han hadde fått en dytt i ryggen av Liverpool-stopper Dejan Lovren.

Rooney, som har vokst opp i den blå delen av Liverpool, var kald fra straffemerket og hamret ballen midt i mål.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var vågal og valgte å starte kampen uten formspillerne Philippe Coutinho og Roberto Firmino. Begge kom inn i annen omgang, men for sent til å påvirke kampen nevneverdig.

En annen formspiller, Mohamed Salah, var derimot med i startoppstillingen. Og ikke overraskende var det han som sendte vertene i føringen tre minutter før pause.

Salah fikk dratt seg inn i Everton-boksen og skrudde ballen elegant inn i lengste hjørne. Scoringen var egypterens 13. for sesongen.

Like før pause burde Liverpool ha økt til 2-0, men en egoistisk Sadio Mané valgte å skyte fra skrått hold framfor å sentre til en av de tre Liverpool-spillerne som sto og ventet foran åpent mål.

Liverpool hadde også en rekke muligheter til å øke ledelsen i annen omgang, men maktet ikke å bryte gjennom et Everton-forsvar som kjempet alt de maktet.

Uavgjortresultatet gjør at Liverpool blir liggende på 4.-plass i ligaen med 30 poeng. Det skiller to poeng opp til Chelsea, fem til Manchester United og 13 til Manchester City.