Arnautovic matchvinner i etterlengtet West Ham-triumf

Marko Arnautovic ble matchvinner da West Ham slo Chelsea 1-0 i Premier League lørdag. Foto: AP Photo/Alastair Grant / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

David Moyes og hans West Ham sto for en skrell i Premier League da laget tok sin første seier på åtte seriekamper etter 1-0 mot serietreer Chelsea.

Chelsea-laget var storfavoritter mot West Ham-laget, men Marko Arnautovic ga vertene ledelsen etter å ha spilt en elegant vegg med Manuel Lanzini og plassert ballen i mål. Den var hans første seriemål i West Ham-trøya.

Seieren er West Hams første i serien siden 1-0-seieren mot Swansea 30. september. Siden den gang har laget gått åtte kamper uten seier.

Chelsea hadde ballen i store deler av kampen søndag, men stanget og stanget mot et kompakt West Ham-lag.

Álvaro Morata hadde muligheten til å utligne etter 21 minutter da han kom inn i feltet etter en volley fra Eden Hazard, men spanjolen kom noen tideler for sent og fikk ikke satt foten til ballen.

Chelsea-manager Antonio Conte var langt fra fornøyd med sitt mannskap i den første omgangen, og italieneren hadde unnagjort alle sine tre bytter før 65 minutter var spilt.

Men verken innbytterne i Willian, Victor Moses eller Pedro maktet å endre kamputfallet, til tross for at lagkamerat Morata fikk en ny kjempemulighet i sluttminuttene.

Spanjolen var plutselig fri inne i feltet, men avslutningen på halv volley gikk på feil side av nettveggen sett med Chelsea-øyne.

West Ham maktet å holde unna for en sterk sluttspurt og resultatet gjør at laget har 13 poeng på 18.-plass etter 16 serierunder.

Chelsea ligger på tredjeplass med 32 poeng og står i fare for å tape terreng til de to Manchester-lagene foran seg på tabellen.