Meny

Skremte svensker foran norsk VM-møte: – De er skitbra

Isabelle Gulldén tror det blir tøft mot Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
De svenske håndballjentene er skeptiske til om det i det hele tatt er mulig å få noe ut av fredagens VM-møte med Norge.

De blågule jentene har en tung statistikk i ryggen foran det skandinaviske oppgjøret. Kun én gang har det blitt svensk seier i mesterskap. Triumfen kom i mellomrunden under EM-sluttspillet i 2010.

Da tok imidlertid de norske jentene rask revansj ved å slå svenskene 25-20 i finalen i samme mesterskap.

Sist lagene møtte ble det svenske laget avkledd umiddelbart. Norge ledet 19-7 til pause i kvartfinalen under Rio-OL i 2016. Kampen endte til slutt 33-20.

Klasseforskjell

Så langt har det også vært klasseforskjell på lagene under VM-sluttspillet i Tyskland. For Sveriges del handler det om å få orden på forsvarsspillet foran fredagens kamp.

– Ser det slik ut som dette i en omgang mot Norge, kan vi ligge under med 20 mål. Det får ikke skje, sa den svenske stjernen Isabelle Gulldén etter kampen mot Tsjekkia.

Den vant svenskene til slutt 36-32 etter å ha ligget under med to mål halvveis.

Den svenske jentene høres ikke overbeviste ut om at det lar seg gjøre å vinne fredag.

– Går gjør det. Men det blir fryktelig vanskelig med tanke på hvordan de har prestert mot de lagene vi så langt har møtt. Det er stor forskjell, så det kommer til å bli en tøff kamp, sier Olivia Mellegård.

«Skitbra»

– De er virkelig skitbra. De har gode spillere i alle posisjoner. Et utrolig sterkt målvaktspar, raske kontringer, aggressivt forsvar. De blir en tøff nøtt å knekke. Det kan gå, men vi skal absolutt spille på topp for å klare det, sier Johanna Westberg.

Enkelte svenske jenter har også bitt seg merke i historien.

– Vi kan slå alle lag, men prosentmessig har vi hatt det vrient med å slå Norge, sier Nathalie Hagman.

Populært