Meny

Russlands statsminister: – Vil aldri anerkjenne beskyldningene

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev kommenterte OL-utestengelsen torsdag. Foto: Alexander Astafyev / AP
Russlands statsminister Dmitrij Medvedev sier det aldri vil bli aktuelt å anerkjenne beskyldningene om et statsstøttet dopingprogram. Han anser dem som falske.

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra OL i Pyeongchang som straff for avsløringene om et omfattende dopingprogram i landets idrettsmiljø.

Torsdag uttalte statsminister Medvedev seg om saken for første gang i forbindelse med en regjeringskonferanse.

– Vi verken kan eller vil anerkjenne disse falske beskyldningene, sa han.

Medvedev hevdet videre at IOCs beslutning om å utestenge Russland fra de kommende vinterlekene har politiske undertoner og trakk linjer til det kommende presidentvalget i landet.

Statsministeren omtalte IOC-avgjørelsen som et forsøk på å påvirke den russiske opinionen i forkant av presidentvalget i mars neste år.

President Vladimir Putin opplyste onsdag at han tar gjenvalg for en ny periode. Samtidig stemplet han OL-utestengelsen som «iscenesatt» og en «politisk avgjørelse».

– Vi kan alle se det. For meg er det ingen tvil, sa han.

Også Putin gjentok at landet ikke har hatt et statlig styrt dopingregime. Russiske myndigheter er anklaget for å ha hjulpet til med å gjennomføre jukset under Sotsji-OL på hjemmebane i 2014.

Putin la onsdag til at det ikke er aktuelt å nekte russiske utøvere å delta vinterlekene i Pyeongchang under nøytralt flagg.

– Vi kommer definitivt ikke til å erklære noen boikott. Vi vil ikke hindre noen i å konkurrere, dersom de ønsker å delta, sa presidenten.

Populært