Meny

Allan Dahl Johansson med ny verdensrekord

Allan Dahl Johansson (t.v.) knuste verdensrekorden på 3000 meter for juniorer natt til torsdag. Her er han sammen med Sverre Lunde Pedersen (th) under verdenscup -stevnet i Stavanger forrige måned. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den norske skøytekometen Allan Dahl Johansson (19) satte natt til torsdag ny verdensrekord på 3000 meter for juniorer.

I Salt Lake City gikk 19-åringen inn på tiden 3.41.19, melder NRK. Det er nesten to sekunder bedre enn den forrige verdensrekorden.

– Han hadde mange gode runder i starten og kjempet hele veien inn, sier landslagstrener Sondre Skarli som legger til at 19-åringen har hatt en voldsom fremgang i sesongstarten.

– Nå gjelder det å ta små steg hele veien og han er allerede høyt oppe i verdenstoppen for senior, sier landslagstreneren.

Til helgen er det verdenscup i Salt Lake City. Der er det muligheter for at norgesrekorden til Håvard Bøkko på 1500-meter vil falle. Bøkkos rekord er på 1.42,67.

– Målet er selvfølgelig å slå Håvard sin rekord, sier Johansson.

Skarli sier hans unge elev har mer å gå på, spesielt på det fysiske.

– Han er fersk i gamet og lærer stadig noe nytt av de eldre gutta på laget, og jeg tror han kommer til å gå bra på slutten av sesongen. Han har jo junior-VM i mars som et stort mål, sier Skarli.

Populært