Kaggestad: – Feig avgjørelse av IOC

TV 2-kommentator Johan Kaggestad er skuffet over at IOC vil la russere delta i vinter-OL under nøytralt flagg. – De burde straffes fullt ut, mener han.

TV 2-kommentator og dopingekspert Johan Kaggestad er skuffet over avgjørelsen fra IOC. Han mener de burde gått lenger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
TV 2-kommentator og dopingekspert Johan Kaggestad er skuffet over avgjørelsen fra IOC. Han mener de burde gått lenger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaggestad hadde håpet at Den internasjonale olympiske komité (IOC) gikk hardere til verks og utestengte russiske utøvere helt på grunn av dopingsaken.

– Jeg synes det er en feig avgjørelse, fordi Russland som nasjon har ødelagt idrettens omdømme. Russland burde straffes helt ut. At det går ut over noen uskyldige utøvere, spiller ikke så stor rolle i den store sammenhengen, sier kommentatoren og dopingeksperten til NTB.

Avgjørelsen som ble lagt fram tirsdag innebærer at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg, så lenge de ikke har brutt antidopingreglene.

Kaggestad viser til at de russiske utøverne som er utestengt for doping uansett er på vei bort og inn i glemselen.

– I praksis betyr dette at de beste russiske utøverne kan få delta i OL uten flagget på jakken. Så lenge de kan bevise at de ikke er involvert i doping, sier han.

Han omtaler avgjørelsen som en «mellomløsning» uten særlig effekt og tror IOC har vært redde for Russland da de skulle bestemme seg.

– De burde gått ut og virkelig gjort en kollektiv avstraffelse. Men man får da et problem med rettssikkerheten og eventuelle juridiske saker som dukker opp, sier han.