Gremios tredje Copa Libertadores-tittel

Brasilianske Gremio spillere kysser trofeet etter å ha sikret seg sin tredje Copa Libertadores-tittel med 2–1 borte over argentinske Lanus onsdag. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gremio fra Brasil sikret seg sin tredje tittel i Copa Libertadores med å slå argentinske Lanus med 2–1 og sammenlagt 3–1 onsdag.

Den andre finalekampen ble spilt på La Fortaleza stadion i den argentinske hovedstaden. Gremio hadde en 1-0-seier fra det første møtet i Porto Alegre i forrige uke.

Gjestene fra Brasil fikk kampen tidlig inn i sitt spor. Laget gikk tøft ut og tok ledelsen da Fernandinhos glimrende venstrefot sendte gjestene i ledelsen etter 27 minutter.

Luan Vieira økte til 2–0 da han løftet ballen elegant over Lanus-målvakten Esteban Andrada. Luan ble også kåret til den beste spilleren den søramerikanske cupen denne sesongen.

Lanus som scoret fire mål i annenomgang da laget slo ut River Plate i kvartfinalen klarte ikke å ordne et nytt mirakel denne gangen. Det nærmeste de kom var en redusering på straffe fra Jose Sand 18 minutter før slutt.

Gremio som også vant Copa Libertadores i 1983 og 1995 fikk Ramiro Benetti utvist sju minutter før slutt.