Deschamps har anmeldt Cantona for ærekrenkelse

Den franske landslagssjefen i fotball Didier Deschamps har anmeldt sin tidligere lagkamerat, fotballikonet, Eric Cantona for ærekrenkelse. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
Den franske landslagssjefen i fotball Didier Deschamps har anmeldt sin tidligere lagkamerat, fotballikonet, Eric Cantona for ærekrenkelse. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den franske landslagssjefen i fotball, Didier Deschamps, har gått til anmeldelse av fotballikonet Eric Cantona (51).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder den franske radiostasjonen Europa 1.

Det var i mai i fjor, to uker før EM-sluttspillet på hjemmebane, at Eric Cantona beskyldte Deschamps for rasisme etter at sistnevnte ikke fant plass til Real Madrids Karim Benzema og Nice-spilleren Hatem Ben Arfa i den franske EM-troppen.

– Deschamps har et veldig fransk navn, kanskje han er den eneste i Frankrike som har et så fransk navn. Ingen i familien hans er blandet med noen, du vet, slik som mormonene i Amerika, sa Eric Cantona i et intervju med den britiske avisen The Guardian.

– Én ting er sikkert, Benzema og Ben Arfa er to av de beste franske fotballspillerne, og de skal ikke være med i EM. Benzema og Ben Arfa har nordafrikansk opprinnelse, så debatten er åpen,» fortsatte den tidligere Manchester United-stjernen i intervjuet.

Noen dager senere ble huset til Deschamps tagget med ordene «rasist» på veggen.

Nå møtes de to sannsynligvis i retten. Fredag måtte Cantona møte hos en dommer, hvor han fikk lest opp anmeldelsen.

Personvernpolicy