Lettet Østberg: – Viste at det ikke var noe feil med oss

Marit Bjørgen vant foran Charlotte Kalla og Ingvild Flugstad Østberg på 10 kilometer klassisk i verdenscupen i Ruka, Finland, lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Marit Bjørgen vant foran Charlotte Kalla og Ingvild Flugstad Østberg på 10 kilometer klassisk i verdenscupen i Ruka, Finland, lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg begynte å gruble på om formen var dårlig etter gårsdagens sprintfiasko. Det viste hun at det ikke var med lørdagens tredjeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var utrolig deilig, spesielt etter i går. Jeg har det med å bli litt revansjesugen, sa Østberg til NRK etter målgang.

Hun var svært skuffet etter å ha mistet kvartfinalene i fredagens sprint.

– Jeg begynte å gruble på hvorfor det gikk som det gikk. Heldigvis tok smørerne ansvar og dette viser jo at det ikke var oss det var noe feil med, gliste Gjøvik-jenta.

Gleder seg til å jakte

Østberg avsluttet 10 kilometeren svært sterkt og var bare åtte tideler bak Charlotte Kalla på andreplass og var 17,8 sekund bak vinner Bjørgen.

Dermed går hun ut som nummer fire og en av utfordrerne, 20 sekund bak ledende Kalla på søndagens avsluttende jaktstart.

– Jeg er innstilt på å jage i morgen. Charlotte og Marit blir en skummel duo der framme, men jeg skal gå hardt ut og jage, sa Østberg.

Heidi Weng tok tredjeplassen 34 sekunder bak Bjørgen, mens Ragnhild Haga ble nummer seks 38,2 bak.

Falla falt mot slutten

Maiken Caspersen Falla lå an til å gå et godt distanserenn, men falt i en av de siste nedoverbakkene.

– Jeg kom for nær en løper foran meg og måtte bremse. Jeg var stiv og trynet rett og slett. Det er veldig dumt og utrolig kjedelig, spesielt når det er en minitour, sa Falla til NRK.

Falla ble til slutt nummer 25, 1,26 bak Bjørgen.

Les også:

Bjørgen slo tilbake og vant duellen mot Kalla

Northug slått ut i kvartfinalen

Personvernpolicy