Kombinertgutta klarte ikke å følge opp

Espen Andersen vant kombinertrennet fredag, men var ikke fornøyd med prestasjonen i hoppbakken i lørdagens renn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Espen Andersen vant kombinertrennet fredag, men var ikke fornøyd med prestasjonen i hoppbakken i lørdagens renn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Espen Andersen var tydelig misfornøyd etter sitt hopp i lørdagens kombinertrenn i Ruka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersen tok karrierens første verdenscupseier da han vant i Finland fredag, men maktet ikke å følge opp lørdag.

Lommedalen-utøveren var oppgitt på sletta etter sitt svev på 134,5 meter. 50 sekunder skiller opp til ledende Akito Watabe (142,5 meter) før langrennet.

– Det var litt dårligere (enn i går). Det er veldig nær, men jeg ble litt skjev over kulspissen og mister de fem «siste» meterne. Jeg kan likevel ikke klage. Så kresen kan jeg ikke være, sa Andersen til NTB.

Jan Schmid, andremann fredag, var beste norske i hoppdelen. 136,5 meter holdt til sjetteplass. Byåsen-løperen har 36 sekunder å ta igjen på Watabe, men bare 18 sekunder opp til pallen.

Jørgen Graabak ligger på 19.-plass etter 128 meter. Hele 1.43 minutter skiller opp til Watabe.

Magnus Moan hadde tunge forhold og landet på svake 119,5 meter. Trønderen er hele 2.46 minutter bak. Mikko Kokslien landet på 121 meter og ligger 3.22.

Sindre Ure Søtvik ble nummer 39 fredag og ligger på 44.-plass før langrennet. 3.29 er avstanden opp til ledende Watabe.

I toppen går Watabe ut 16 sekunder foran østerrikeren Wilhelm Denifl. Franske Maxime Laheurte var nummer tre i hoppbakken og går ut to sekunder bak toer Denifl.

Langrennet starter 14.30.

Personvernpolicy