Anmelder voldtekt av svensk friidrettsstjerne

Den svenske friidrettsstjernen Moa Hjelmer forteller nå om en voldtekt som skal ha funnet sted tilbake i 2011.
Den svenske friidrettsstjernen Moa Hjelmer forteller nå om en voldtekt som skal ha funnet sted tilbake i 2011. Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det svenske friidrettsforbundet vil politianmelde den angivelige voldtekten som friidrettsstjernen Moa Hjelmer fortalte om torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil også gjøre en ekstern etterforskning for å forstå hva som har skjedd og om det finnes et mønster i svensk friidrett, sier generalsekretær i Det svenske skiforbundet, Stefan Olsson til SVT.

Olsson møtte torsdag Hjelmer for å prate om hva de skal gjøre videre etter den angivelige voldtekten, som skal ha funnet sted i forbindelse med Finnkampen 2011.

Hjelmer gikk torsdag ut på Instagram med historien om at hun skal ha blitt voldtatt av en annen aktiv utøver under mesterskapet da hun var 21 år gammel. Hun hasjtagget innlegget med emneknaggen Metoo.

#Metoo-kampanjen har de siste ukene spredt seg på sosiale medier, noe som har resultert i at millioner av kvinner og menn over hele verden har fortalt sine historier om seksuell trakassering.

Generalsekretæren sier at han fortsatt ikke vet hvem som skal ha voldtatt friidrettsstjernen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal finne ut hvem det dreier seg om. Men torsdag konsentrerte vi oss om å ha kontakt med Moa Hjelmer. Det synes jeg er mest respektfullt, det er hun som er offeret. Det var det første steget, nå går vi videre, sier Olsson.

Den tidligere høydehoppstjernen Patrik Sjøgren, som selv har fortalt at han tidligere ble seksuelt utnyttet av en trener, er kritisk til hvordan det svenske friidrettsforbundet har håndtert saken.

– Som forelder må jeg virkelig vurdere om jeg skal la mine barn drive med friidrett, dersom dere ikke mener dette er deres bord. Det tok meg en halv time å finne ut hvem som gjorde dette, dere burde klare det samme, sier Sjøberg.

Han er derimot ikke overrasket over historien som Hjelmer har gått ut med.

– Jeg kan garantere at flere jenter har lignende historier, sier han.