VG: Northug var påmeldt i Kuusamo

Det har stormet rundt Petter Northug den siste uken, etter at han ikke ble tatt ut til verdenscupåpningen i langrenn i Kuusamo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Det har stormet rundt Petter Northug den siste uken, etter at han ikke ble tatt ut til verdenscupåpningen i langrenn i Kuusamo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagskoordinator Ulf Morten Aune sier til VG at han meldte Petter Northug på til den kommende minitouren i Kuusamo tirsdag forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har aldri vært noen tvil. Som Vidar har sagt før: Dersom Petter var frisk og gikk «skapelig» på Beitostølen, så skulle han til Kuusamo. Jeg kan ikke lyve om det og si at han ikke var påmeldt, sier Aune til avisen. Han understreker at på tross av at noen mener det dreier seg om politikk, så er ikke det tilfellet.

SISTE: Northug stiller til start på Gålå

Et bilde VG har fått tak ifra Det internasjonale skiforbundet (FIS) viser at landslagsledelsen hadde bestemt seg for at Sjur Røthe og Northug skulle være en del av troppen.

Røthe slet imidlertid med ryggtrøbbel fredag på Beitostølen, men på søndagen deltok han i 15-kilometeren og ble nummer seks. Overfor VG var Røthe tydelig på at han trolig måtte på pallen for å kvalifisere seg.

Heller ikke Northug fikk vist seg fram på Beitostølen, ettersom han ikke var i form. Dermed kom ingen av dem med.

Les også: Bjørgen om Northug-bråket: – Jeg orker ikke å bruke energi på det

Skiforbundet snur: Avkrefter personalsak mot Petter Northug (31)

Northug med stikk til landslagsledelsen etter vrakingen