FIS lar de russiske langrennsløperne gå i Ruka

OL-utestengte Aleksandr Legkov (midten) og Maxim Vylegzjanin (til venstre) får delta i verdenscupen i langrenn. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
OL-utestengte Aleksandr Legkov (midten) og Maxim Vylegzjanin (til venstre) får delta i verdenscupen i langrenn. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag ettermiddag.

FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne.

– FIS' dopingpanel er forpliktet til å vente til IOCs disiplinærkommisjons avgjørelser er støttet av detaljer om bevismaterialet som ligger til grunn, før det kan iverksette ytterligere tiltak, heter det blant annet i pressemeldingen.

Går i Finland?

Dermed får Aleksander Legkov, Jevgenij Belov, Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Alexej Petukhov og Maxim Vylegzjanin tillatelse til å konkurrere i verdenscupen inntil videre. Legkov har fra før signalisert at han skal stå over verdenscupåpningen i finske Ruka.

FIS kan bekrefte at Russlands nasjonale skiforbund har innført et uavhengig testprogram som omfatter alle russiske utøvere som konkurrerer på internasjonalt nivå. Siden juni i år har dette antidopingprogrammet også omfattet utøvere som er utenfor FIS' testgruppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mistet OL-gull

Aleksandr Legkov gikk til topps på femmila i OL i Sotsji i 2014, men nylig ble han og de fem andre langrennsløperne utestengt for alle OL i framtiden av IOC. I tillegg ble resultatene deres fra Sotsji-OL strøket.

De seks løperne er funnet skyldige i brudd på antidopingreglementet i forbindelse med lekene på hjemmebane i 2014, på bakgrunn av funn i den mye omtalte McLaren-rapporten. IOC har ikke lagt fram noen positive dopingprøver, men mener at prøver av russiske utøvere har vært manipulert.

Fredag kan flere av løperne stå på startstreken i Nord-Finland.