Liverpool rotet vekk seieren borte mot Sevilla

Liverpools Sadio Mané jubler etter sitt 2-0-mål borte mot Sevilla i mesterligaen tirsdag. Det ble bare 3-3. Foto: Miguel Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool hadde kurs for seier borte mot Sevilla, men spanjolene kom tilbake fra 0-3 til 3-3. Dermed er ingenting avgjort i mesterligaens gruppe E.

Hadde Jürgen Klopps gutter stått imot etter å ha ledet 3-0 før annen omgang, så kunne Merseyside-klubben ha sikret seg både avansement og gruppeseier. Men Sevilla kjempet seg tilbake.

Avgjørelsen falt tre minutter ut i overtiden. Guido Pizarro satte inn 3-3-målet. Dermed har Liverpool ni poeng før siste kamp, mens Sevilla følger med åtte. Spartak Moskva har seks og Maribor har to poeng.

– Vi sluttet spille fotball i annen omgang. Vi har et skikkelig våpen – å spille fotball – og vi gjorde ikke det etter pause, sa Jürgen Klopp til BT Sport.

– Det er fortsatt en kamp igjen, og vi kan fortsatt avgjøre på egen hånd, men akkurat nå er det vondt, sa Klopp.

Pangstart

Liverpool fikk en pangstart på tirsdagens oppgjør. Roberto Firmino dukket opp på bakre stolpe og satte Georginio Wijnaldums pasning i mål til 1-0 foran sjokkerte hjemmefans.

Sevilla hadde også noen kjempesjanser til å få utligning. Nolito fintet vekk det meste av oppassere og fikk skutt fra 15 meters hold, men Loris Karius i Liverpool-buret fikk fingertuppene på ballen som havnet i stolpen.

Sevillas Wissam Ben Yedder klarte å komme alene med Karius kort etterpå, men skjøt svakt utenfor.

Effektive Liverpool

I angrepet som fulgte viste Liverpool hvordan man skal gjøre mål. Bortelagets angrepsspillere viste en mye større effektivitet enn vertene. To minutter etter at Sevilla hadde sine store sjanser var det Sadio Mané sine tur. Denne gangen var det Firmino som var nest sist på ballen da Mané dukket opp på bakre stolpe. Nærmest en blåkopi av 1-0-målet. 2-0.

De røde fra Beatles-byen hadde virkelig fått blod på tann. Mané og Firmino hadde en stor kveld i Liverpool-angrepet. Sevilla-målvakten Sergio Rico måtte gi en retur på avslutning fra Mané og der dukket Firmino og satte returen elegant i mål til 3-0.

Etter hvilen viste hjemmelaget seg fra en bedre side. Plutselig stemte alt. Ben Yedder var framme etter 51 minutter og reduserte til 1-3 etter et frispark fra Éver Banega, mens samme mann reduserte til 2-3 på straffe etter at timen var spilt.

Straffen kom etter en litt klønete opptreden av Alberto Moreno. Liverpool-backen mistet ballen til Ben Yedder og svarte med å stemple motspilleren på vristen.

Hjemmelaget pumpet på framover og var svært nær utligning etter at Karius nok en gang slo ballen i aluminiumen etter et skudd fra Sergio Escudero fra kort hold.

Tapte poeng på overtid

Sevilla presset gjestene høyt. Det skapte problemer for Liverpool, men samtidig ble presisjonen i pasningsspillet dårlig slik at Klopps menn slapp billig unna helt på tampen. Det endte dermed med poengdeling.

Spartak Moskva så ut til å gå seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Maribor, men bunnlaget i gruppe E klarte 1-1 etter scoring av Jasmin Mesanovic på overtid.

Spartak Moskva og Maribor tjuvstartet runden tirsdag. Det gikk hele 82 minutter før kampens første scoring kom. Det var hjemmelagets Ze Luis som satte scoringen som kunne sendt Spartak opp på åtte poeng, det samme som Liverpool.

Ett minutt ut i overtiden dukket altså Jasmin Mesanovic opp og ødela seiersfesten.