Meny

Premier League herjer i Europa

Liverpool kan sikre avansement til mesterligaens åttedelsfinale allerede tirsdag, men det blir tøft. Sevilla har ikke tapt en hjemmekamp det siste året. Foto: Peter Byrne / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere år med nedturer har Premier League-klubbene løst mesterligakoden. Allerede denne uken kan alle Englands fem deltakere være klare for cupspillet.

Det er fire år siden sist engelskmennene hadde fire lag i åttedelsfinalene i den gjeveste europacupen. For første gang stilte de i denne sesongen med hele fem klubber på startstreken, og samtlige ligger godt an med to runder igjen.

På de 20 første kampene er det blitt hele 15 engelske seirer, fire uavgjort og kun ett tap. Den totale målscoren er 56-17.

Tottenham er allerede sikret avansement fra en knalltøff gruppe. En seier borte mot formsvake Borussia Dortmund tirsdag garanterer London-laget å ende foran Real Madrid.

Også Manchester City kan ta hjem gruppeseieren tirsdag. Det skjer hvis den engelske serielederen tar sin femte strake mesterligaseier samt at Sjakthar Donetsk ikke slår Napoli.

City er i fryktinngytende form. Manchester-klubben har vunnet 11 av 12 kamper i Premier League.

Tøff bortekamp

Tirsdag kveld kan også Liverpool slå følge med Spurs og City. Jürgen Klopps menn er sikret mer mesterligafotball over nyttår med borteseier mot Sevilla. I de to siste gruppekampene scoret Liverpool hele ti mål på Maribor.

Rødtrøyene topper med åtte poeng mot Sevillas sju. Spartak Moskva ligger på tredjeplass med fem poeng.

Det er ikke sikkert at Joël Matip blir klar til tirsdagens oppgjør i Spania. Den tyske forsvarsspilleren mistet lørdagens møte med Southampton (3-0) på grunn av en liten lårskade.

– Det ser bra ut, men jeg kan ikke være sikker på om han blir klar til tirsdag, sa Klopp i helgen.

Sevilla er kruttsterk på eget gress. Det er ett år siden spanjolene sist tapte hjemme.

Liverpool har ikke kvalifisert seg for mesterligaens åttedelsfinale siden 2008/09-sesongen. Både i 2009/10 og 2014/15 ble det stopp i gruppespillet.

Så å si klar

Onsdag får også Manchester United og Chelsea muligheten til å booke billetter til åttedelsfinalen. Etter fire strake seirer er United i praksis videre, men med uavgjort borte mot Basel vil alle syltynne teorier være borte. Det vil samtidig være nok til å ta gruppeseieren.

For tre uker siden gikk Chelsea på en 0-3-smell mot Roma i Italia. Siden har londonerne slått tilbake med to overbevisende ligaseirer. Seier borte mot aserbajdsjanske Qarabag sender Antonio Contes menn til cupspillet.

Nettopp Chelsea er siste engelske vinner av Champions League. Det skjedde i 2012. Siden har England kun hatt lag i semifinalen ved to anledninger (Chelsea i 2014 og Manchester City i 2016).

Populært