Expressen-kommentator om Northug-vraking: – Det er bare å sende en varm takk til Hetland

Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson mener det er bra for Norges konkurrenter om Petter Northug vrakes fra verdenscupåpningen.
Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson mener det er bra for Norges konkurrenter om Petter Northug vrakes fra verdenscupåpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ligger an til at Petter Northug blir vraket til verdenscupåpningen. Expressen-kommentator Tomas Pettersson mener det er å gi Norges rivaler en fordel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er bare for (Calle) Halfvarsson, (Dario) Cologna, (Sergej) Ustjugov og de andre å sende en varm takk til Tor Arne Hetland. Uten Petter Northug blir jo alt betydelig lettere for dem i Kuusamo, sier Pettersson til TV 2.

Søndag kveld erfarte VG at Northug ikke er blant de fem løperne som tar de siste plassene i uttaket til verdenscuppremieren i finske Ruka. Det vil i så fall ikke være en stor overraskelse.

Landslagstrener Tor Arne Hetland og landslagssjef Vidar Løfshus hadde på forhånd varslet at Northug måtte prestere på Beitostølen i helgen, men 31-åringen møtte aldri opp til sesongåpningen på grunn av sykdom.

Nå er han frisk igjen, men det hjelper trolig fint lite.

Bakgrunn: Northug vrakes til verdenscupåpning

Aktuelt:

Sundby mener skiforbundet må gi Northug sjanser

– Det er én mann som tar mesterskapsgull i Norge, og det er Petter Northug

Løfshus og Northug har ikke hatt kontakt på et halvt år