Meny

Molde har fortsatt grep om sølvet etter seier mot LSK

Molde-spillerne kjempet seg til en knepen seier mot Lillestrøm søndag. Foto: Pernille Nielsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde kan takke sin sisteskanse Andreas Linde for de tre poengene etter 1-0-seieren borte mot Lillestrøm. Dermed har MFK fortsatt gode sølvsjanser.

Resultatet betydde ingenting for Lillestrøm, som sikret plassen i neste års eliteserie ettersom Aalesund tapte i Sarpsborg og Sogndal spilte 1-1 borte mot Stabæk.

Det ble en spesiell scoring da Molde tok ledelsen 1-0 søndag. Ballen ble slått høyt opp til hjørnet av 16-meteren hvor LSK-målvakt Arnold Origi, LSK-backen Mats Haakenstad og Moldes Ibrahima Wadji havnet i duell.

Wadji var høyest i den tøffe duellen, og mens ballen var på vei mot målet ble de tre spillerne liggende igjen nede på banen liken utenfor 16-meteren. Verst så det ut til å gå utover Haakenstad som hadde fått Origis albuer i hodet.

Les også: Tromsø på trygg grunn etter seier mot FKH

Smell i hodet

– En ball ble slått i bakrom. Jeg trodde jeg skulle klare å nå ballen, men han var kjapp. Jeg fikk en trøkk i hodet i duellen, forklarte Haakenstad overfor Eurosport.

Hjemmelaget hadde et par store muligheter mot slutten av omgangen. Nærmest var Chigozie Udoji. Han kom igjennom inne i feltet i stor fart, men Molde-målvakten Linde reddet mesterlig.

Linde hadde også en solid inngripen inne i feltet blant mange spillere på overtid like før hvilen.

Les også: Bendtner styrer mot toppscorertittelen

Reddet straffe

– Det var godt å holde det i gang, for det var kaldt der ute, sa en spøkefull Linde til Eurosport.

Han måtte også i aksjon igjen etter 56 minutter på en Frode Kippe-heading. Burvokteren fikk så vidt fingrene på ballen og slått den til corner.

Hjemmelaget fortsatte å ha my ballinnehav og forsøkte hele tiden å pumpe baller inn i Molde-feltet. Hjemmelaget fikk en litt lettkjøpt straffe da Stian Gregersen dro ned Frode Kippe inne i feltet sju minutter før slutt. Linde var derimot i det umulige hjørnet og reddet det svake forsøket fra Marco Tagbajumi. Til slutt var det moldenserne som kunne gå av banen med tre poeng.

Les også: Sølvhåpet lever videre for Sarpsborg, Aalesund i kjempetrøbbel

Molde ligger tre poeng foran Sarpsborg og Strømsgodset i sølvkampen. MFK møter sarpingene i siste serierunde.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært