Meny

United banket Newcastle i Zlatans retur

Paul Pogba (midten) scoret for United lørdag. Foto: Martin Rickett/PA via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zlatan Ibrahimovic fikk et kvarter som innbytter da Manchester United snudde 0-1 til 4-1 hjemme mot Newcastle i serien.

– Det er en spesiell følelse å være tilbake, en god følelse. Var jeg bekymret da jeg var ute? Nei. Løver er ikke som mennesker, sa svensken etter kampslutt, ifølge BBC.

Resultatet gjør at United (26 poeng) fortsatt er tabelltoer i Premier League, åtte poeng bak byrival City som leder. Anthony Martial, Chris Smalling, Paul Pogba og Romelu Lukaku scoret målene for «de røde djevlene» lørdag. Dwight Gayle sendte Newcastle i føringen, men Rafael Benítez' mannskap måtte likevel strekke våpen til slutt.

Veteranspissen Zlatan Ibrahimovic pådro seg en alvorlig korsbåndsskade mot Anderlecht i europaligaen i vår, men lørdag var United-profilen på benken da «de røde djevlene» tok imot «The Magpies».

Les også: Jesus og De Bruyne sørget for City-seier

Jubel

Svensken kom inn kvarteret før slutt, og hjemmefansen jublet omtrent hver gang han var borti ballen. Ibrahimovic-mål ble det ikke, en god mulighet på tampen til tross, men United-manager José Mourinho er nok svært tilfreds med å ha kraftspissen tilbake i aksjon. Lørdag var det 216 dager siden svenskens forrige kamp, ifølge statistikktjenesten Opta.

Midtbanemannen Paul Pogba var også tilbake lørdag. Franskmannen, som hadde vært på sidelinjen siden september, var toneangivende for hjemmelaget underveis. Scoringen hans til 3-1 kom etter flott samspill med Marcus Rashford i det 54. minutt.

– Pogba er en klassespiller. En flott kamp av ham, sa United-manager Mourinho.

Les også: Sánchez ordnet Arsenal-seier i London-derbyet

På 11.-plass

Newcastle og Benítez ligger på 11.-plass i Premier League etter 12 runder. Laget har 14 poeng så langt, fem mer enn West Ham på direkte nedrykk.

Dwight Gayle ga bortelaget føringen etter et knapt kvarter på Old Trafford. Scoringen kom etter en feil av Uniteds svenske stopper Victor Lindelöf. Gayle satte ballen sikkert i mål via lengste stolpe.

I det 37. minutt utlignet imidlertid Anthony Martial, før Chris Smalling headet United i ledelsen like før pause. Pogba og Romelu Lukaku sørget for å fastsette sluttresultatet til 4-1. Det var en lettelse for United-spiss Lukaku, som har slitt foran kassen den siste tiden.

Populært