Meny

Sánchez ordnet Arsenal-seier i London-derbyet

Arsenals Alexis Sánchez feiret målet sitt mot Tottenham. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To raske mål i første omgang sikret Arsenal 2-0-seier på hjemmebane mot Tottenham i Nord-London-derbyet i Premier League lørdag.

Først stanget Shkodran Mustafi Arsenal i ledelsen etter 36 minutter på en Mesut Özil innsvinger, før Alexis Sánchez kjempet ballen i mål etter å ha fått den av Alexandre Lacazette i 16-meteren fem minutter senere.

– Jeg nyter virkelig å spille sammen med Lacazette og Sánchez. Vi har stor kvalitet og de er begge veldig farlige. I dag viste Alexis hvor god han er og jeg er virkelig glad på hans vegne, sa Özil til BBC etter kampen.

2-0 har tidligere ikke vært for vane å være en farlig ledelse for Arsenal, men sist gang en motstander snudde mot dem på Arsenals hjemmebane var i 2010. Motstanderen var Tottenham, og Spurs vant den gang 3-2.

Historien gjentok seg imidlertid ikke lørdag. Arsenal ridde av stormen i andre omgang og sikret en særdeles viktige trepoenger.

– Selvfølgelig er vi glade. Fansen er også det. I dag siktet vi på å gi alt og tro på oss selv, sa Özil.

Viktige endringer

Etter lørdagens derbyseier har Arsenal kun ett poeng opp til Tottenham.

– Jeg synes prestasjonen vår var god fra start. Vi gjorde som planlagt, men vi spiller mot et veldig godt lag og begge lag vil ha sine perioder av kampen. Vi er skuffet over å slippe inn målene vi gjorde, sa Tottenhams Eric Dier til BBC.

Arsenal gjorde to endringer på laget som startet i 1-3-tapet mot serieleder Manchester City før landslagspausen. Inn kom Mustafi og Lacazette, som virkelig gjorde et inntrykk foran hjemmefansen.

Tottenham fikk tilbake blant andre Hugo Lloris og Dele Alli, men Alli, Christian Eriksen og Harry Kane ble nøytralisert av Arsenals forsvarsrekke. Kane gikk målløs av banen et kvarter før slutt, og klarte dermed ikke overgå Thierry Henrys målsnitt i London-derbyene.

Arsenal fikk kampens første store sjanse på hjemlig gress. Sánchez fant Aaron Ramsey ute i returrommet, som videre sendte ballen til Héctor Bellerín. Backen pisket ballen foran mål, men Lacazette klarte akkurat ikke nå fram på innlegget etter 19 minutter.

Eriksen ble ikke dobbelt helt

Christian Eriksen ble Danmarks store helt i VM-kvalifiseringen, men kom ned på jorda mot Arsenal. Etter 33 minutter rullet bortelaget opp langs venstresiden, og utover i feltet lå Eriksen. Dansken sendte raskt av gårde et skudd, men den traff helt nede ved stolperota før den gikk ut.

Før timen spilt fikk Kane blokkert et skudd fra en motspiller, før Sánchez var farlig i motsatt ende. Chileneren ble spilt fri inne i Tottenhams 16-meter, men klarte ikke overliste Lloris som reddet mesterlig.

Mesut Özil var en av kampens beste spillere, og tyskeren forlot banen etter 84 minutter til fordel for Alex Iwobi. Fra benken fikk den tidligere Real Madrid-spilleren se lagkameratene sine sikre seieren.

Populært