Slik er Johaugs forhold til landslagslegen nå

Video: Johaug snakker ut om dopingdommen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er menneskelig å gjøre feil, sier Johaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august fikk Therese Johaug dopingdommen sin. Hun ble utestengt i 18 måneder, og kan ikke konkurrere igjen før i april.

Fredag kveld gjestet hun programmet Senkveld på TV 2.

Der pratet hun blant om forholdet hun har med Fredrik Bendiksen. Mannen som tok på seg skylden for Johaugs positive dopingprøve.

– Vi har et veldig godt forhold. Fredrik har stått rakrygget ved siden av meg gjennom hele saken og hjulpet meg på Ullevål og i CAS, så vi har en veldig god tone, forteller en ærlig Johaug.

Bendiksen ga kremen Trofodermin til Therese Johaug høsten 2016, og forsikret at den ikke var på WADAs forbudsliste. Noe som viste seg å være feil.

– Det er menneskelig å gjøre feil, og jeg tenker at det er verre ting som kan skje for en lege enn akkurat denne hendelsen her. Å gjøre feil kan stå mellom liv og død, og det er noe jeg ser i etterkant, at jeg sitter her med god helse og hele familien frisk og rask. Det er faktisk det viktigste, sier Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Var usikker på karrieren videre

Videre under intervjuet fortalte Johaug om hva som var det verste med dopingsaken.

– Det beste var å få en avklaring og en endelig avgjørelse. I stedet for å leve i uvisshet, som har vært det verste med det hele.

På spørsmål om hun på noe tidspunkt har vurdert å gi seg som langrennsløper, svarte Dalsbygd-jenta følgende:

– Ja, jeg gikk på en liten smell i høst. Jeg skal innrømme at jeg kanskje tenkte at karrieren min var over, forteller Johaug.

Videre sier hun at kjæresten, Nils Jakob Hoff, raskt fikk henne over på andre tanker.