Meny

Välbe benekter at russiske langrennsløpere har dopet seg

Russlands langrennssjef Jelena Välbe benekter at noen løpere har dopet seg i tiden hun har vært sjef. Her er hun under VM i Lahti sist vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands langrennssjef Jelena Välbe benekter at noen av utøverne på landslaget har dopet deg. I helgen går de OL-utestengte løperne sesongåpning i Sverige.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt seks russiske langrennsløpere fra OL på livstid, men løperne er ennå ikke utestengt av FIS.

Derfor er Maxim Vylegzjanin, Alexandr Legkov og flere av de andre løperne i svenske Gällivare for å gå den svenske åpningen i helgen.

Har tatt ekstra dopingtest

Der forsvarte Jelena Välbe utøverne på en pressekonferanse torsdag, og sa at ingen har vært dopet så lenge hun har vært sjef for landslaget, siden 2011.

– Alle utøverne våre som skal være med i verdenscupen neste helg har tatt en ekstra dopingtest gjennom et europeisk selskap. Andre utøvere trenger ikke å være redde for at vi har brukt doping. Det har vi aldri gjort, sier Välbe til NRK.

Hun bekreftet samtidig at det russiske forbundet vil anke sakene til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Vi er selvfølgelig ikke enige med IOCs avgjørelse, så derfor tar vi sakene videre til CAS. Hvis ikke det hjelper vil vi forsøke andre instanser, sier Välbe.

Les også: FIS vil hastebehandle russernes dopingsaker

Ble presset

– Vi har aldri spurt noen om å endre prøvene våre, eller byttet ut urinprøver. Derfor er vi uenige og vil kjempe for å renvaske oss. Vi må prøve å oppklare denne situasjonen på best mulig måte, for vi er rene og vet vi er det, slo Välbe fast ifølge NRK.

Ifølge Expressens journalist i Gällivare, Ludvig Holmberg, fikk Välbe etter hvert nok da hun ble presset angående de russiske blodverdiene fra 2006 til i dag.

– Stopp, stopp, stopp! sa den russiske langrennssjefen.

Les også: Sundby savner IOC-bevis mot utestengte russere

Populært