Tande og Stöckl positive til dramatisk regelendring

Daniel-André Tande er spent på hvordan de nye kvalifiseringsreglene vil slå ut. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Daniel-André Tande er spent på hvordan de nye kvalifiseringsreglene vil slå ut. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De ti beste i verdenscupen får ikke lenger renngaranti. Hopperne er spent på hvordan regelendringen slår ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel-André Tande herjet i starten av verdenscupen sist sesong, men fikk stadig svakere form etter nedturen i hoppukeavslutningen.

– Det blir litt mer interessant, ja. Mister du formen mot slutten av sesongen, berger man ikke tredjeplass sammenlagt som jeg gjorde. Det er et spennende tiltak for å få enda mer trøkk og oppmerksomhet rundt kvaliken. Så får vi se om det blir en suksess. Jeg tror det blir kult, sier Tande.

Norsk fordel?

KIF-gutten mener de nye reglene kan gi Norge en fordel i en hektisk hoppsesong.

– Det blir episoder der noen av de beste faller ut. Vi er mennesker hele gjengen. Enkelte ganger bommer man. Det er veldig kjedelig om det skjer, men det er slik den nye regelen er. Det kan være en fordel for oss i Norge, som er vant til å hoppe alt av treningsrunder og kvalifiseringer. Det er ikke alle andre som er vant til å hoppe alt av kvaliker. Det kan gå mer utover dem, spår Kongsberg-hopperen.

– Vil en seier smake like godt om Stefan Kraft ikke har kvalifisert seg?

– Da tenker jeg at de som mangler, ikke var gode nok til å kvalifisere seg, og da var de ikke gode nok til å vinne rennet heller, selv om de skulle lede verdenscupen. Dette gjør det bare enda mer vanskelig å være i toppen gjennom en hel sesong. Det gjør det mye mer prestisjefylt å vinne verdenscupen sammenlagt, du må også være blant de beste i kvaliken.

Positiv Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl ønsker endringen velkommen.

– Det kan bli litt ubehagelig for utøverne, men jeg forstår at FIS gjør dette.

– Men vi kan få noen merkelige resultater?

– Jeg tror nok det skjer en eller annen gang at flere av de beste ikke er med i renn, men jeg tror alle kommer seg med i Garmisch. Er ikke den beste med i nyttårshopprennet, blir det en fin og nyttig diskusjon rundt det. Og det øker bare interessen for hoppsporten, så får vi bare håpe det ikke er en nordmann som mangler på toppen, sier Stöckl.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden