Meny

David Poisson døde etter krasj på trening

Den franske alpinisten David Poisson omkom under trening i Canada mandag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske utforkjøreren David Poisson (35) omkom etter å ha kjørt ut på trening i det canadiske skistedet Nakiska.

– Vi er sønderknust av denne nyheten. Vi deler smerten familien og venner føler i denne vanskelige stunden, heter det i en pressemelding fra det franske skiforbundet.

Forbundet har ikke kommet med nærmere opplysninger om ulykken, som skjedde mens 35-åringen og lagkameratene trente i forkant av verdenscuprennene i Lake Louise 25. og 26. november.

Poisson tok bronse i utfor i Schladming-VM i 2013, et renn hvor gullet gikk til Aksel Lund Svindal. Han er den fjerde franske alpinisten som har omkommet etter krigen.

Franskmannen debuterte i verdenscupen i 2004 og fikk sin eneste pallplassering i utforrennet i Santa Caterina i 2015. Han deltok i OL i Vancouver i 2010 og i Sotsji i 2014.

Poisson hylles også av Det internasjonale skiforbundet som sender «sine inderligste kondolanser til David Poissons lagkamerater, venner og kjære». Både aktive og tidligere utøvere, som Lindsey Vonn, Steven Nyman og Luc Alphand uttrykker sorg etter dødsulykken i Nakiska.

Den franske alpinisten etterlater seg en sønn på ett og et halvt år.

Populært