Tidligere tennisstjerne ble mishandlet av sin far

<p>På sitt beste var Jelena Dokic rangert som verdens fjerde beste tennisspiller. Det skjedde i august 2002.</p>
På sitt beste var Jelena Dokic rangert som verdens fjerde beste tennisspiller. Det skjedde i august 2002. Foto: J. Pat Carter / AP

Tidligere Wimbledon-semifinalist Jelena Dokic står fram med rystende historier om hvordan hun ble fysisk, verbalt og psykisk mishandlet av sin far.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin biografi forteller den australske 34-åringen at faren ofte slo henne. Han skal også ha pleid å dra henne i håret og ørene samt spytte henne i ansiktet.

– Det startet omtrent fra første dag jeg begynte å spille tennis, og derfra bare fortsatte det. Det hele kom ut av kontroll, sier Dokic til australske Sunday Telegraph.

I boken kommer det fram at faren, som også var hennes trener, overså henne etter at hun som 17-åring tapte for Lindsay Davenport i Wimbledon-semifinalen i 2000. Da hun til slutt fikk tak i ham på telefon, fikk Dokic beskjed om ikke å komme tilbake til hotellet der familien bodde. I full fortvilelse prøvde hun å sove inne på Wimbledon-arenaen.

Utdragene fra boken har skapt stor debatt i Australia. Mange lurer på hvordan mishandlingen kunne fortsette å skje uten at noen grep inn.

Australias tennisforbund roser Dokic for at hun åpner opp om sin vonde fortid. I uttalelsen kommer det også svar på lokale mediers spørsmål om hva forbundet i sin tid foretok seg i saken.

– Det var mange innen tennissporten som var bekymret for Jelenas velferd, og det var mange som prøvde å hjelpe til i det som var en vanskelig familiesituasjon. Enkelte gikk så langt at de politianmeldte forholdene, men det kunne ikke etterforskes fullt ut uten samarbeid fra de involverte.

Damir Dokic bor i Serbia og har ikke ønsket å kommentere datterens bok.

På sitt beste var Jelena Dokic rangert som verdens fjerde beste tennisspiller. Det skjedde i august 2002.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden