Meny

Lagerbäck: – Alt ligger til rette for en opptur

Landslagstrener Lars Lagerbäck på søndagens trening etter landskampen mot Makedonia lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Lagerbäck sammenlignet 0-2-tapet mot Makedonia med de begredelige nederlagene mot Nord-Irland og Tyskland dagen etter den tannløse forestillingen i Skopje.

Lørdagens nederlag var en ripe i den norske lakken etter to fine prestasjoner mot San Marino og Nord-Irland. Hjemmelaget i Skopje vant 2-0 etter en svak norsk laginnsats.

– Alt ligger til rette for en opptur. Er vi like passive og mindre bra som mot Makedonia, vil jeg bli overrasket, sa Lars Lagerbäck til NTB dagen etter kampen.

– Man er alltid mest skuffet over å tape, men en i tillegg blir vi veldig passive rent taktisk. Det var et «flashback» til Nord-Irland borte og Tyskland borte, fortsatte han.

Mange nye

Haitam Aleesami, Stefan Johansen, Joshua King, Omar Elabdellaoui og Fredrik Midtsjø meldte alle forfall til Lagerbäcks dobbeltkamper i Øst-Europa. Det gjorde at Norge spilte med et svekket mannskap i Skopje, noe den tamme og tidvis svake norske prestasjonen bar preg av.

– Alle endringene kan spille inn, men det er hele laget som gjør en bra eller dårlig innsats, så jeg synes ikke vi skal snakke om at det er en del nye. Det jeg synes var bra var at de fikk erfaring. Det var som planlagt. De har gjort en bra uke, og det mener jeg uavhengig av denne kampen og resultatet. Det har vært nyttig for meg, og jeg håper det har vært det for spillerne også, sa landslagssjefen.

Martin Ødegaard fikk sin aller første landskamp under Lars Lagerbäck lørdag. 18-åringen var en fortvilende avslutning i stolpen unna sitt første A-landslagsmål. Foruten noen tekniske detaljer klarte aldri den Real Madrid-eide spilleren å prege lørdagens landskamp.

Alle er friske

– Alle spillerne er ganske jevne. Det er vanskelig å glinse når lagets prestasjon ikke er så bra. Det er noen som stikker seg ut. (Martin) Linnes gjør en bra første omgang, og (Mats Møller) Dæhli var god etter at han kom inn, sa Lagerbäck.

Ødegaard reiser hjem for U21-spill og er ikke aktuell i tirsdagens privatkamp mot Slovakia. Landslagssjefen vil ikke love unggutten en plass i troppen ved neste landslagsuttak.

– Nå er det lenge til neste tropp skal tas ut, så det avhenger av hva som hender i vinter. Han er på lista, så han er definitivt aktuell. Akkurat nå vet vi hva han står for. Så da står det på hvilke vi har tilgjengelig. Det kan hende mye med skader og spilletid, så det er vanskelig å uttale seg om nå.

Ellers varslet Lagerbäck at alle de gjenværende spillerne trente som normalt dagen etter Makedonia-kampen, også de som ikke var aktuelle til lørdagens oppgjør.

– Hele troppen skal være frisk før Slovakia-kampen, avsluttet han.

Populært