Solbakken tror Eriksen kan avgjøre kampen om VM-billett

Ståle Solbakken skryter av midtbaneeleganten Christian Eriksen før VM-kvalkampene mot Irland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ståle Solbakken skryter av midtbaneeleganten Christian Eriksen før VM-kvalkampene mot Irland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Christian Eriksen kan være faktoren som tar Danmark til fotball-VM på bekostning av Irland, mener FC København-trener Ståle Solbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om de siste billettene til neste års fotball-VM starter denne uken. De åtte beste gruppetoerne skal i aksjon, og blant dem finner vi Åge Hareides Danmark.

Den norske trenerens mannskap endte fem poeng bak Polen i gruppe E, mens motstander Irland endte tre poeng bak Serbia i gruppe D. Lørdag møtes lagene i København i den første av to kamper, der sammenlagtvinneren får plass i mesterskapet.

FCKs norske suksesstrener, Ståle Solbakken, venter en veldig spennende kamp.

Arkitekt

– Er Danmark klar for Irlands fysiske spill?

– Ja, det tror jeg. De (Irland) har spilt veldig direkte med mye fysikk, men nå skal de helt sikkert forandre litt på det. Men den store forskjellen på lagene kan være Christian Eriksen, så god er han nå. Han har vært god i landskamper, og han har vært god i Premier League. Det er ingen annen på banen som er i nærheten av ham, sier Solbakken til NTB.

– Eriksen er vant til å være i de situasjonene som gjør at han kan dra av en mann og skyte. Alle mål og sjanser til Danmark de siste to kampene har han stått bak, sier Solbakken om den danske midtbaneeleganten.

Han ser også noe av den samme inngangen til denne dobbeltkampen som da Per-Mathias Høgmo møtte Ungarn og tapte for to år siden.

– Det er visse likheter. Det vil være en stor nedtur om Danmark ikke klarer dette.

Keane-ros

Midtbanestjernen Eriksen får sågar ros fra Irlands assistenttrener Roy Keane.

– Hvordan stopper du ham? Godt spørsmål …, sier Keane og fortsetter:

– Vi har forhåpentlig spillere i laget som vet hvordan de skal håndtere ham. Man ønsker ikke å gi ham tid og plass, selv om de virkelig gode spillerne skaffer seg det uansett. Vi har møtte gode spillere før og funnet en måte å stoppe dem på. Det er én av utfordringene vi møter her.

Returkampen mellom Irland og Danmark spilles i Dublin kommende tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden