Tønseth har trent med lav intensitet

Didrik Tønseth i Livigno i september hvor han krasjet på rulleski. Han sliter fortsatt med hodepine når han forsøker å presse kroppen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Didrik Tønseth i Livigno i september hvor han krasjet på rulleski. Han sliter fortsatt med hodepine når han forsøker å presse kroppen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Didrik Tønseth skynder seg langsomt etter hodesmellen tidligere i høst. Han er tilbake i trening, men ikke med særlig høy intensitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennsløperen pådro seg en hjernerystelse under trening i Livigno i september, der han falt stygt på rulleski. Hadde han ikke brukt hjelm, kunne det gått langt verre i krasjen i godt over 50 km/t.

– Jeg hadde flaks. Men dette kommer til å gjøre vondt, sa Tønseth den gang.

Vondt har det gjort. Mens lagkameraterene hadde høydetrening i Val Senales, trente Tønseth nærmest opp mot full mengde på hjemmebane. Men han har måttet trene med lav intensitet på grunn av hodesmertene.

– Han er i trening igjen, men trener med lav intensitet. Så fort han presser seg, kommer hodesmertene. Han må nok fortsatt ta tiden til hjelp, men vi håper at han stiller på Beitostølen, sier landslagstrener Tor Arne Hetland med tanke på sesongåpningen neste uke.

– Han må ta det forsiktig, og dette er en skade vi tar alvorlig. Vi jobber med saken, sier Hetland.

– Har han fått amnesti med tanke på uttaket til verdenscupåpningen, da?

– He, he, vi tar ut laget mandag etter Beitostølen, og vi forventer at det blir full kamp om de plassene, sier Hetland om den saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden