FIS vil hastebehandle russernes dopingsaker

Jevgenia Sjapovalova er en av seks russere som er straffet av IOC for brudd på antidopingreglementet. Nå er det opp til FIS om de får delta i verdenscupåpningen og andre renn i den nye sesongen. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix
Jevgenia Sjapovalova er en av seks russere som er straffet av IOC for brudd på antidopingreglementet. Nå er det opp til FIS om de får delta i verdenscupåpningen og andre renn i den nye sesongen. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

IOC har straffet seks russiske langrennsløpere for doping. Nå er det opp til FIS om de får delta i verdenscupåpningen, og det haster med en avgjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komités jurisdiksjon begrenser seg nemlig til olympiske leker, påpeker Det internasjonale skiforbundet i en pressemelding torsdag.

– Det er opp til FIS å avgjøre konsekvensene av IOCs funn når det gjelder perioden utenom lekene, deriblant verdenscupen og andre FIS-konkurranser, står det.

Da Alexander Legkov og Jevgenij Belov ble diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra OL på livstid, valgte FIS å avvente avgjørelsen av de fire resterende sakene som gjelder profilerte russiske langrennsløpere.

Torsdag fikk Julia Ivanova, Jevgenia Sjapovalova, Aleksej Petukhov og Maxim Vylegzjanin samme straff fra IOC. Dermed sender FIS de seks sakene til sitt dopingpanel, som skal behandle dem.

Det understrekes at man vil gi utøverne rett til en grundig behandling og en personlig høring, men samtidig vil man søke raske avgjørelser med tanke på at verdenscupsesongen snart starter.

– En ny melding vil bli sendt etter at vårt dopingpanel har truffet sine avgjørelser, avslutter FIS torsdagens pressemelding.

Bakgrunn: Fire nye russiske langrennsløpere utestenges fra OL på livstid

Reaksjon: Petukhov: – Dette er en krig vi må vinne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden