Putin beskylder USA for å ha kokt sammen dopingskandale

President Vladimir Putin mener USA har kokt sammen påstander om doping for å forstyrre det russiske presidentvalget neste år. Putin ser dopingsaken som en slags hevnaksjon for den angivelige russiske innblandingen i det amerikanske presidentvalget i fjor.
President Vladimir Putin mener USA har kokt sammen påstander om doping for å forstyrre det russiske presidentvalget neste år. Putin ser dopingsaken som en slags hevnaksjon for den angivelige russiske innblandingen i det amerikanske presidentvalget i fjor. Foto: Alexei Nikolsky / AP

Vladimir Putin beskylder USA for å konstruere dopinganklager mot russiske idrettsutøvere for å forstyrre det russiske valget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Putin mener at amerikanerne på denne måten svarer på den påståtte russiske innblandingen i presidentvalget i USA for et år siden.

– Som svar på vår angivelige innblanding i deres valg vil de skape problemer for presidentvalget i Russland, sa Putin torsdag under et besøk i byen Tsjeljabinsk.

Putin har ennå ikke bekreftet at han vil stille til valg neste år, men det er en utbredt oppfatning av han vil delta og at han vil kunne forlenge sin periode i Kreml til 2024.

– Det er dette som uroer meg: De olympiske leker starter i februar, og når er vårt presidentvalg? Jo, i mars, sa Putin.

Presidenten beskrev situasjonen som en skuffelse for utøvere og tilhengere av idretter der staten angivelig skal ha deltatt i ulovligheter.

Aktuelt: Fire nye russiske langrennsløpere diskes - utestenges fra OL på livstid

Reaksjon: Petukhov: – Dette er en krig vi må vinne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden