Petukhov: – Dette er en krig vi må vinne

Alexej Petukhov er oppgitt over IOCs avgjørelse.
Alexej Petukhov er oppgitt over IOCs avgjørelse. Foto: Mikhail Metzel / AP

Den russiske langrennsprofilen Alexej Petukhov er forbannet etter at han og fem andre russiske langrennsløpere ble utestengt fra alle framtidige OL torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har diskvalifisert Petukhov, Maxim Vylegzjanin, Jevgenia Sjapovalova og Julia Ivanova fra Sotsji-OL for snaut fire år siden. Samtlige fire er funnet skyldige i å ha brukt dopingmidler i forbindelse med vinterlekene på hjemmebane.

I forrige uke mistet også Alexander Legkov og Jevgenij Belov plasseringene sine fra samme mesterskap. Alle de seks langrennsløperne er utestengt fra alle framtidige OL.

Bakgrunn: Fire nye russiske langrennsløpere diskes

På sin Instagram-profil kommenterer Petukhov det han oppfatter som en meget urimelig avgjørelse.

– Hvordan kan jeg forklare for disse to guttene det IOC har bestemt, skriver han i oppdateringen som er ledsaget av et bilde av hans to sønner.

– Det er vanskelig å velge ord, jeg vil si mye i et veldig uanstendig språk, men jeg vil kjempe til siste slutt. Dette er en krig vi må vinne, står det videre.

Petukhov hevder også at IOC beslutning kan være et brudd på menneskerettighetene.

De seks russerne diskvalifiseres på bakgrunn av beviser framkommet gjennom den mye omtalte McLaren-rapporten.

Ingen av de utestengte løperne har avlagt positiv dopingprøve, men IOC mener likevel funnene i McLaren-rapporten er tilstrekkelige til å gå til utestengelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden