Burchnall har fått sparken som trener for Viking

Vikingtrener Ian Burchnall (tv) og Mathias Bringaker etter seieren hjemme mot Sarpsborg sist søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Vikingtrener Ian Burchnall (tv) og Mathias Bringaker etter seieren hjemme mot Sarpsborg sist søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viking er enig med trener Ian Burchnall om å avslutte ansettelsesforholdet i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjenstår to serierunder i Eliteserien i fotball, men det har en stund vært klart at Viking rykker ned til 1. divisjon foran neste sesong. Torsdag kom beskjeden om at trener Burchnall må gi seg.

Det er styret i Viking som har tatt avgjørelsen sammen med aksjeselskapet bak klubben. Bakgrunnen er naturlig nok de svake resultatene i årets sesong.

– Ian Burchnall er vi alle blitt glad i. Hans vennlige framferd og lojalitet til klubben setter vi meget høyt. Men han er ansvarlig for de manglende resultater i inneværende sesong. Utgangspunktet hans har ikke vært optimalt; en tynn og ung tropp, ni spillere ut i løpet av første halvår, åtte spillere inn sommervinduet samt en lang rekke «stang ut»-resultater har preget situasjonen. Dette er krevende rammebetingelser, men fotball på dette nivået krever resultater, heter det i en pressemelding fra klubben.

– Jeg fikk en telefon fra styrelederen onsdag kveld, jeg er ikke enig i avgjørelsen, men noen må få skylden for nedrykket, sier Burchnall selv til Stavanger Aftenblad.

Evaluering

Vikings daglige leder Eirik Henningsen utdyper beslutningen overfor lokalavisen:

– Det er viktig at vi er rustet for sesongen 2018, og vi tror dette er rett valg. Dette er resultatet av en evaluering vi har gjort, først i sommer, og nå som vi har sett hvor vi er i forhold til tabellplassering, sier han.

Burchnall er den femte treneren som sparkes i Viking på ti år. Det har også klubbledelsen erkjent at er et høyt antall.

– Det er helt åpenbart at vi må finne ut hvorfor trenere lykkes andre steder, men ikke i Viking. Jeg kan love at vi skal gjøre det vi kan for å finne svar på det spørsmålet, sier Henningsen.

Ian Burchnall kom til Viking som assistenttrener før 2015 sesongen og overtok som hovedtrener foran denne sesongen. Britens prosjekt havnet tidlig i motbakke. I sommer ble det så etablert midler for å forsterke spillerstallen, hvilket resulterte i åtte nye fjes på Viking stadion.

Innkjøpene ga likevel ikke den sportslige effekten man hadde håpet på.

Aarsheim overtar

Bjarte Lunde Aarsheim skal lede klubben i de gjenværende to kampene borte mot Rosenborg (19/11) og hjemme mot Stabæk (26/11).

– Vi er samtidig veldig fornøyd med at Bjarte Lunde Aarsheim vil fortsette som assistenttrener og er motivert for å jobbe videre med ny hovedtrener for å ta laget opp og fram, melder Viking.

En arbeidsgruppe med representanter fra styre, ledelse og sportslig utvalg skal jobbe med å finne en ny hovedtrener. Det arbeidet kan ta tid.

– Nå skal vi jobbe videre med det kravet vi har begynt på. Det er ekstremt viktig at vi treffer rett når vi henter ny trener. Erfaring blir et viktig, viktig stikkord videre i prosessen, sier daglig leder Henningsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden