Meny

Moyes: – Jeg har noe å bevise

David Moyes er klar for West Ham-jobben. Foto: Jon Super / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

West Hams nye manager David Moyes kjenner på presset etter at han mislyktes i sin forrige Premier League-jobb i Sunderland.

Onsdag møtte skotten mediene for første gang etter at han fikk den ledige West Ham-jobben dagen i forveien. Slaven Bilic fikk sparken mandag etter svake resultater.

54 år gamle Moyes er klar på hva som gjelder i tiden som kommer. I stedet for å spille blendende angrepsfotball, handler det om å tette igjen bakover og klore til seg de poengene man kan få.

– Mine ambisjoner er kortsiktige. Jeg må vinne kamper, og jeg har noe å bevise, sa Moyes.

I etterpåklokskapens lys mener skotten at han begikk en tabbe da han returnerte til engelsk fotball for å lede Sunderland.

– Jeg gjorde ikke gode nok forhåndsanalyser av Sunderland, sa Moyes, og understreket videre at han fikk kort tidsfrist på å takke ja til jobben.

– I Preston gikk det veldig bra, og alle vet hva som skjedde i Everton. Deretter fikk jeg sjansen i Manchester United, og det er veldokumentert. Jeg hadde det strålende i Spania (med Real Sociedad). Jeg kom så tilbake til England og gjorde et svakt valg med hensyn til hvilken klubb jeg valgte, tilføyde skotten om egen karriere.

West Ham har kun to lag bak seg på tabellen i Premier League i øyeblikket. Ni poeng er fasiten etter 11 serieomganger. Moyes mener London-klubben har prestert dårligere enn spillerstallen skulle tilsi.

Populært