Meny

Ødegaard etter superraid: – Litt kjedelig at det ikke ble mål

Martin Ødegaard er tilbake i landslagsvarmen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Ødegaard (18) lekte med Sparta-forsvaret i helgen. Heerenveen-spilleren danset seg forbi den ene motspilleren etter den andre.

TV-klippet fra Ødegaards lille lekestue gikk som en farsott i sosiale medier.

– Jeg gikk ned mot hjørnet og fikk én (spiller) på hver side. Det var tid til å ta en hælflikk og løpe rundt han ene, og så lyktes jeg med det. Det ble nesten mål også. Det er litt kjedelig at det ikke ble mål, men det var en fin finte, smiler Ødegaard når han forteller om helgens oppvisning.

Instinktet slo til

– Var dette noe du har øvd på?

– Det er ikke noe jeg har øvd så mye på, det var mer instinkt der og da. Det var nesten mål, og det hadde vært enda kulere med mål, sier 18-åringen som er leid ut fra Real Madrid denne sesongen.

– Jeg vet ikke om jeg hadde så mye tid (på meg). Jeg var lukket og stengt inne, men klarte å komme meg ut av det. Det var ikke så mye tid, men jeg løste det bra, sier stortalentet som er tilbake i landslagsvarmen.

Ikke siden mars 2016 har lysluggen fra Drammen fått sjansen på A-landslaget. Mot Makedonia lørdag får den Real Madrid-eide spilleren sjansen. Det blir Ødegaards tiende kamp for Norge A.

– Ja, jeg har flere triks, sier Ødegaard lurt.

Blir i Heerenveen

Han forteller at han blir i nederlandsk fotball ut hele sesongen.

– Nei, det vil ikke skje noe i januar. Jeg skal være i Heerenveen ut sesongen. Deretter skal jeg tilbake til Madrid, så får vi se hva som skjer der, men hele sesongen blir i Heerenveen, sier talentet.

Ødegaard står uten mål på 11 kamper i Nederland i høst. Han har aldri scoret på landslaget. Kanskje kommer det første målet i Skopje lørdag kveld.

– Det hadde vært stort, blir stort å eventuelt få det. Jeg skal prøve, sier teknikeren som endelig har fått sjansen under Lars Lagerbäck.

Han reiser hjem for å spille for U21-landslaget etter lørdagens kamp i Skopje.

Populært