Meny

UEFA vil straffe Evra for karatesparket

Patrice Evra føres bort av lagkamerat Rolando etter å ha blitt utvist før avspark for et karatespark mot en tilskuer. Marseille fordømmer hans oppførsel og har innledet en gransking. Foto: Luis Vieira, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UEFA har åpnet disiplinærsak mot Patrice Evra for hans karatespark mot en tilskuers hode før torsdagens europaligakamp i Portugal.

Det europeiske fotballforbundet meldte fredag at disiplinærkomiteen skal behandle saken 10. november, men Evra er automatisk utestengt i Marseilles neste europaligakamp.

Også klubben har innledet gransking av Evras oppførsel som førte til at han ble utvist før avspark mot Vitória Guimarães, i en kamp hvor han skulle være reserve.

36-åringen reagerte på hets fra Marseille-supportere under oppvarmingen. Han gikk bort til tribunen og utfordret hetserne til å komme ned til indre bane. Der oppsto en krangel som utartet i Evras karatespark mot hodet til en av plageåndene.

«Uholdbart» er tittelen i sportsavisen L'Equipe over et bilde av Evras spark. Den stygge situasjonen ble filmet med mobilkamera fra pressetribunen og offentliggjort av avisens nettsted.

Kritikk fra klubben

– Uansett hva som skjer, må en profesjonell spiller beholde selvkontrollen tross provokasjoner og fornærmelser, uansett hvor uberettiget de måtte være, heter det i en uttalelse fra klubben fredag.

– Pat er erfaren, og det er åpenbart at han må avstå fra en slik reaksjon selv om fornærmelsene var grove og utrolig nok kom fra vårt lags supportere. Han må lære å holde hodet kaldt, sa trener Rudi Garcia etter europaligakampen, som endte med 0-1-tap.

Garcia var ikke nådig mot tilhengeren som provoserte Evra.

– Han er ingen tilhenger av Marseille. Man kan ikke fornærme eget lags spillere. Våre tilhengere støtter oss alle, sa treneren.

Cantona-kopi

Evras reaksjon lignet veldig på det Eric Cantona gjorde i 1995 da den daværende Manchester United-spilleren rettet et flygende karatespark mot en tilskuer som fornærmet ham. Cantona ble utestengt i ni måneder.

Evra må også regne med strenge reaksjoner etter sin oppførsel.

Populært