Meny

Mourinho møtte i retten i skattesak

José Mourinho måtte fredag møtte til rettshøring i utkanten av Madrid. Foto: Paul White / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United-manager José Mourinho ble fredag spurt ut av en spansk dommer om anklagene om skatteunndragelser på flere millioner kroner.

Mourinho er anklaget for å ha unndratt seg skatt i Spania under tiden som Real Madrid-trener i 2011 og 2012. Den profilerte manageren har ikke ønsket å uttale seg om påstandene siden de ble kjent i sommer, og fredag snakket han heller ikke med reporterne som hadde møtt opp utenfor rettslokalet i Madrid-forstaden Pozuelo de Alarcon.

Mourinho er den siste i en rekke av profilerte fotballpersonligheter som avhøres og etterforskes for skattesnusk. Høringen i Madrid fant sted kun to dager før Manchester United skal spille storkamp mot Chelsea i Premier League.

Spansk påtalemyndighet mener at Mourinho har latt være å oppgi inntekter på 1,6 millioner euro i 2011 og 1,7 millioner euro i 2012. Dette tilsvarer til sammen drøyt 30 millioner norske kroner.

Som i andre tilsvarende saker handler de nevnte pengesummene om inntekter fra bilderettigheter, og hvordan disse ble håndtert og innmeldt til skattemyndighetene.

Mourinho er en av flere klienter av «superagenten» Jorge Mendes som etterforskes for skatteunndragelser i Spania. Andre navn på den listen er blant andre Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, Radamel Falcao, Ricardo Carvalho og Fábio Coentrão.

I fjor ble Barcelona-stjernen Lionel Messi og hans far dømt funnet skyldige i å ha forledet spanske skattemyndigheter på tre punkter. Messi fikk betinget fengsel i 21 måneder og en bot på 20 millioner kroner.

Populært