Meny

Zenit-tilhengere skapte stygge scener på Lerkendal

De russiske supporterne fyrte opp bluss under europaligakampen på Lerkendal torsdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zenit St. Petersburg-supportere skal ha skadet en vakt, kastet stoler og ropt apelyder i torsdagens europaligakamp mot Rosenborg.

Dette melder flere medier etter 1-1-kampen på Lerkendal. Rosenborg så seg nødt til å koble inn UEFA etter scener som skal ha vært rimelig stygge.

– Det startet allerede tidlig i første omgang med at de (Zenit-supportere) begynte å kaste seter inn på banen. Jeg tror assistentdommeren på den siden fikk kjørt seg bra, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til Eurosport.

Hun forteller at minst 80 seter ble ødelagt av det russiske bortelagets tilhengere. Rosenborg håper å få erstatning etter hærverket.

– Det er litt snillere i Eliteserien, påpeker Dyrhaug.

Hun kan videre fortelle at en vakt på Lerkendal, som var innleid fra et privat selskap, ble sparket i hodet da han forsøkte å håndtere bortefansen etter kampen.

– Det er alvorlig. Det var sikkert litt trengsel, det var rett etter kampen. Jeg tror det går bra. Vi hadde ambulanse og lege der med én gang, sier Dyrhaug og opplyser at mannen ble sendt til legevakten etter hendelsen.

Ifølge NRK skal russiske fans også har markert seg med negativt fortegn ved å ytre seg rasistisk mot Rosenborg-vingen Samuel Adegbenro.

– I løpet av kampen hørte vi at de laget apelyder mot Adegbenro. Vi snakket om det i pausen, og det var flere som hadde hørt det. Det er forferdelig, sier Emil Almås, som var på kampen som tilskuer, til kanalen.

Populært