Arsenal klar for mer europaligaspill etter nyttår

Jack Wilshere var ikke langt unna scoring, men det ble 0-0 hjemme mot Røde Stjerne i europaligaen. Med det ene poenget tok London-laget seg likevel videre til cupspillet. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsenal tok seg til cupspillet i europaligaen med et målløst oppgjør mot serbiske Røde Stjerne.

"The Gunners" topper gruppe H med 10 poeng. Røde Stjerne følger nærmest med 5 poeng, mens BATE Borisov har 4. Ettersom de to lagene møter hverandre i neste runde kan ikke begge lagene ta seg forbi Arsène Wengers gutter.

Arsenal vant bortekampen for to uker siden med 1-0. Da ble Olivier Giroud matchvinner med en sen scoring.

Begge lag hadde gode sjanser til å score i første omgang. Hjemmelaget ved Giroud, mens gjestene hadde sine sjanser ved Richmond Boakye og Vujadin Savic. Sistnevnte hadde en heading som keeper Matt Macey fikk slått i tverrliggeren.

På offensiven

Arsenal gikk derimot mer offensivt til verk etter hvilen og kjørte opp flere gode angrep.

Jack Wilshere trodde han hadde scoret etter 66 minutter da han fikk vippet ballen forbi målvakten. Vujadin Savic dukket derimot opp på målstreken, og på akrobatisk vis fikk han feid ballen unna.

– Vi våknet utover i 2. omgang og skapte en del gode muligheter. Jeg trodde ballen skulle gå inn. Neste gang scorer vi på slike. Men når du ikke vinner kampen må du sørge for å ikke tape den, sa Wilshere i et intervju vist på Eurosport.

Laget fra Beograd yppet seg innimellom, men ikke verre enn at Arsenal-forsvaret greide å rydde unna de få gangene de kom på visitt.

Arsenals angrepsspill ble altfor omstendig, og det var for lite balltempo til å få hull på Røde Stjerne-forsvaret denne gangen. Dermed fikk laget sitt første poengtap i europaligaen.

– De var fokuserte og skjerpet og ga oss problemer. Alt i alt fortjent med uavgjort for begge lagene, sa Arsène Wenger.

Kölns første

BATE Borisov ledet 2-1 ved pause borte mot Köln, men røk på et 2-5-tap. Hjemmelaget åpnet med scoring med Simon Zoller etter 16 minutter, men Nemanja Milunovic og Nikolaj Signevitsj svarte med to kjappe mål etter en drøy halv times spill.

Köln slo derimot kraftig tilbake i annen omgang da Yuya Osako (2), Sehrou Guirassy og Milos Jojic sikret Kölns første poeng i turneringen.