Meny

Evra utvist for karatespark før kampen

Patrice Evra trekkes bort fra situasjonen av sine lagkamerater etter å ha fått rødt kort før avspark i europaligakampen mot Vitória Guimarães. Han sparket etter en tilskuer. Foto: Luis Vieira, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et karatespark mot en tilskuer ga Marseille-spiller Patrice Evra rødt kort før avspark i europaligakampen mot Vitória Guimarães i Portugal torsdag.

36-åringen skulle være reserve for den franske klubben, men lot seg hisse opp av hets fra tilskuere under oppvarmingen. Det var en Marseille-tilhenger som fikk føle Evras vrede.

Bilder og videoopptak viser flere Marseille-spillere som ved reklameskiltene var i munnhoggeri med tilskuere. Det endte med at Evra sparket mot hodet til en av tilskuerne.

Det skjedde foran seksjonen der de 500 Marseille-tilhengerne var plassert. Noen av dem hadde tatt seg over gjerdet og inn til indre bane rett bak reklameskiltene.

Hetset

Vakter gikk mellom, og dommeren ga Evra rødt kort. Lagkamerater dro ham vekk fra situasjonen, og han måtte begi seg i garderoben da de andre gjorde seg klar til kamp. Laget tapte for øvrig 0-1.

Ifølge franske medier, deriblant L'Equipe , ble Evra utsatt for hets gjennom hele oppvarmingen.

Den tidligere Manchester United-forsvareren er blitt tungt kritisert for sitt spill denne sesongen, og han har mistet plassen i Marseille-laget til Jordan Amavi, som er innleid fra Aston Villa.

Cantona-kopi

Situasjonen minnet mye om det en annen fransk stjerne gjorde i 1995. Da leverte Manchester United-spiller Eric Cantona et flygende karatespark mot en Crystal Palace-supporter som hetset ham etter at han ble utvist i en Premier League-kamp på Selhurst Park.

Cantona ble utestengt i ni måneder.

Evra er ifølge Opta den første spiller som er utvist før avspark i europaligaens historie.

Populært