RBK mistet seieren fem sekunder før slutt: – Brutalt

BK-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rosenborg var på vei mot seier over Zenit St. Petersburg i europaligaen, men fem sekunder før tilleggstiden var ute utlignet Alexander Kokorin til 1-1.

– Det er brutalt, påpekte ekspertkommentator Kjetil Rekdal etter utligningen.

Dermed er Zenit klar for 16-delsfinale, mens Rosenborgs sjanse i praksis er ute. Helt annerledes så det i det lengste ut til å gå på Lerkendal, der Nicklas Bendtners straffespark i det 55. minutt ordnet en fortjent ledelse.

Om det resultatet hadde stått seg, ville Rosenborg vært bare tre poeng bak tetduoen Zenit og Real Sociedad før de to siste rundene.

Rosenborg møter den spanske klubben i neste runde og avslutter mot hittil poengløse Vardar Skopje i Makedonia.

Kåre Ingebrigtsens lag hadde god defensiv kontroll mot et Zenit-lag som hadde scoret 11 ganger på sine fire foregående kamper, deriblant 3-1-seieren over RBK i forrige runde.

Det var ikke mange sjanser i første omgang, men Rosenborg hadde de beste. Bendtner hadde et skuddforsøk over fra god posisjon, mens Pål André Hellands frispark tvang keeper til en god redning.

God retning

I slutten av omgangen kom den beste muligheten. Samuel Adegbenro brøt gjennom på siden, men falt under press. Helland overtok og skar inn i feltet, men prøvde å finne Bendnter i stedet for å avslutte selv. Pasningen 45 grader ut hadde god retning, men ble klarert før den nådde dansken.

Nicklas Bendnter scorer på straffespark for Rosenborg i europaligakampen mot Zenit St. Petersburg, men kvelden endte i skuffelse. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Vi må gjøre mye av det samme som i første omgang, men med litt mer presisjon på siste tredel. Da håper jeg vi scorer på sjansene, sa Ingebrigtsen til Max i pausen.

I det 53. minutt kom Rosenborg til en stor dobbeltsjanse. Keeper Andrej Lunev reddet Bendtners avslutning fra spiss vinkel, men Helland nådde returen midt foran mål. Avslutningen fra kort hold ble igjen stoppet av keeper.

Ledelse

Bare minuttet senere var det ingen bønn for Lunev. Miha Mevlja tok livtak på Adegbenro da RBK-spissen tok ned et oppspill på brystet, og dommeren var ikke i tvil. Han pekte resolutt på straffemerket.

Bendtner sendte ballen utakbart i nettet helt inne ved stolpen.

Tore Reginiussen hadde en stor sjanse til å øke ledelsen etter en mislykket utboksing av Lunev midtveis i annen omgang, men Zenit ville ikke gi seg uten sverdslag. Kvarteret før slutt fikk Alexander Erokhin ballen ganske alene i feltet, men André Hansen rykket besluttsomt ut og tok skuddet i kroppen.

Skuffelse

Enda skumlere var det idet klokka passerte 90 minutter. Innbytter Artem Dzjuba styrte et skudd i mål med kneet, men ble vinket av for en noe tvilsom offside.

Da det var fem sekunder igjen av de tre tilleggsminuttene, fikk Kokorin ballen i mål. Dermed endte kvelden med bitter skuffelse.

I den andre kampen i samme gruppe vant Real Sociedad 3-0 over Vardar Skopje med mål av Juanmi, Alberto de la Bella og innbytter Jon Bautista.

Fotball: Rosenborg – Zenit 1-1