Meny

Stöckl om tidlig OL-uttak: – Vi vet jo ikke engang hvilke utøvere som skal til Sør-Korea

Alexander Stöckl vil ikke love noen OL-plass tre måneder før vinterlekene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skapte oppstyr da det ble kjent at Petter Northug allerede er vraket fra ankeretappen på OL-stafetten. Hopperne må vente tålmodig før de får OL-svar.

– Nei, jeg har ikke tatt ut sistemann i lagkonkurransen i hopp, humrer Alexander Stöckl.

Landslagssjefen vil ikke mene for mye om det tidligere OL-uttaket i langrenn der Finn Hågen Krogh er lovet ankeretappen av trener Tor Arne Hetland.

– Vi varierer i hvilken rekkefølge gutta hopper. Det er umulig å si nå, fire måneder før OL, sier hopptreneren.

– Jeg kan ingenting om langrenn. Det er sikkert mye taktikk rundt det og de må kanskje forberede seg i god tid på en helt annen måte til ankeretappen enn vi gjør i hopp, fortsetter Stöckl.

– Kan ikke ta ut laget nå

Hetland har fått kjørt seg etter at vrakingen av Northug på ankeretappen ble kjent.

– I hopp har vi større variasjon. Vi vet jo ikke engang hvilke utøvere som skal til Sør-Korea. Da er det vanskelig å ta ut han som skal avslutte lagkonkurransen for oss, påpeker Stöckl.

– Vi har ofte kjørt at vår beste hopper sist, men vi har også hatt den beste første. Det er gjerne litt magefølelse, men jeg kan ikke begynne å ta ut laget nå. Det fungerer ikke i skihopping, sier landslagssjefen.

Snudde rekkefølgen

I OL for knappe fire år siden i Sotsji, valgte Stöckl å "snu" den norske rekkefølgen. Anders Bardal ble sendt ut i første pulje og sikret ledelse før det hele endte i en skuffende sjetteplass.

– Du kan sette press på de andre. Jeg gjorde det med Bardal i Sotsji-OL. Da må de andre lagene ta oss igjen. Det kan være en litt lur gambling, men du må også ta litt hensyn til forholdene. Noen er bedre i vind, men kanskje er det varslet at det vil løye utover ettermiddagen, sier Stöckl.

Populært