Meny

Stöckl om tidlig OL-uttak: – Vi vet jo ikke engang hvilke utøvere som skal til Sør-Korea

Alexander Stöckl vil ikke love noen OL-plass tre måneder før vinterlekene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det skapte oppstyr da det ble kjent at Petter Northug allerede er vraket fra ankeretappen på OL-stafetten. Hopperne må vente tålmodig før de får OL-svar.

– Nei, jeg har ikke tatt ut sistemann i lagkonkurransen i hopp, humrer Alexander Stöckl.

Landslagssjefen vil ikke mene for mye om det tidligere OL-uttaket i langrenn der Finn Hågen Krogh er lovet ankeretappen av trener Tor Arne Hetland.

– Vi varierer i hvilken rekkefølge gutta hopper. Det er umulig å si nå, fire måneder før OL, sier hopptreneren.

– Jeg kan ingenting om langrenn. Det er sikkert mye taktikk rundt det og de må kanskje forberede seg i god tid på en helt annen måte til ankeretappen enn vi gjør i hopp, fortsetter Stöckl.

– Kan ikke ta ut laget nå

Hetland har fått kjørt seg etter at vrakingen av Northug på ankeretappen ble kjent.

– I hopp har vi større variasjon. Vi vet jo ikke engang hvilke utøvere som skal til Sør-Korea. Da er det vanskelig å ta ut han som skal avslutte lagkonkurransen for oss, påpeker Stöckl.

– Vi har ofte kjørt at vår beste hopper sist, men vi har også hatt den beste første. Det er gjerne litt magefølelse, men jeg kan ikke begynne å ta ut laget nå. Det fungerer ikke i skihopping, sier landslagssjefen.

Snudde rekkefølgen

I OL for knappe fire år siden i Sotsji, valgte Stöckl å "snu" den norske rekkefølgen. Anders Bardal ble sendt ut i første pulje og sikret ledelse før det hele endte i en skuffende sjetteplass.

– Du kan sette press på de andre. Jeg gjorde det med Bardal i Sotsji-OL. Da må de andre lagene ta oss igjen. Det kan være en litt lur gambling, men du må også ta litt hensyn til forholdene. Noen er bedre i vind, men kanskje er det varslet at det vil løye utover ettermiddagen, sier Stöckl.

Populært