Meny

Houston Astros vant World Series for første gang

Astros-helten George Springer ble kåret til finaleseriens beste spiller. Foto: David J. Phillips / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Houston Astros slo Los Angeles Dodgers 5-1 i den sjuende og avgjørende finalekampen og sikret seg klubbens aller første World Series-triumf.

Astros var i sin annen worldseriesfinale. I 2005 ble det tap mot Chicago White Sox.

Den store stjernen for Astros i årets finaleserie er George Springer, som ble kåret til mest verdifulle spiller. Han tangerte blant annet rekorden for flest home runs i World Series med fem stykker.

– En drøm går i oppfyllelse, sa Springer etter at Astros nådde helt til topps i Major League Baseball for første gang med 4-3 i kamper i finaleserien.

– Klubbemblemet på brystkassa betyr alt for oss. Jeg er så glad på vegne av våre supportere. De har vært gjennom veldig mye, men nå kommer vi hjem som mester, fortsatte Springer.

– Vill finaleserie

Begge lagene har sørget for en dramatisk finaleserie.

– Det har vært en helt vill finaleserie. Det har vært emosjonelle opp- og nedturer. Jeg kommer aldri til å glemme at jeg fikk være med på dette, sa Springer.

Houston Astros la grunnlaget for seieren tidlig i den siste kampen. Det sto 3–0 etter 1. omgang og i løpet av den 2. hadde bortelaget økt til 5–0.

Dodgers reduserte til 1–5 i 6. omgang, men vertene kom aldri nærmere og måtte se titteldrømmen bli knust på hjemmebane. Dodgers jaktet på sin første seier i baseballfinalen siden 1988.

Darvish sviktet

Den sjuende finalekampen ble et stort mareritt for Dodgers-spilleren Yu Darvish. Den japanske kasteren fikk det ikke til å stemme i det hele tatt da det hele skulle avgjøres. Darvish ble tatt av tidlig etter at han for annen gang i finaleserien ble herjet med av Astros-spillerne.

– Denne smerten vil være med meg lenge. Jeg må lære av dette og forsøke å legge det bak meg, sukket en nedstemt Darvish.

Los Angeles Dodgers får trøste seg med at klubben var grunnseriens beste lag med 104 seirer.

Populært