Liverpool fører han i gruppe E med ny seier

Liverpools Emre Can jubler etter å ha scoret 2-0-målet hjemme mot Maribor i mesterligaen. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool tok sin annen strake seier i mesterligaen med 3-0 over slovenske Maribor. Sevilla slo Spartak Moskva og holder annenplassen i gruppe E.

Jürgen Klopps menn slo til med storseier 7-0 sist lagene møttes i Slovenia. Det var lagets første seier i mesterligaen på flere år. Onsdag brukte de en omgang på å ta føringen i kampen. Det initiativet ga de helrøde aldri fra seg.

Mohamed Salah, Emre Can og Daniel Sturridge sto for hvert sitt mål i 2. omgang.

Etter et drøyt kvarter måtte Georginio Wijnaldum forlate banen med en skade. Erstatteren Jordan Henderson overtok kapteinsbindet og sin vante plass på midtbanen.

Det var ingen stor kamp før hvilen. Hjemmelaget virket slapt, og bortelagets tette forsvar klarte ingen å komme gjennom.

Oppstrammer

Klopp hadde tydeligvis gitt spillerne en liten oppstrammer i garderoben. Det gikk fire minutter før Mohamed Salah styrte inn 1-0.

– Førsteomgang var lik forrige kamp mot Huddersfield, og denne gangen mot et enda mer defensivt lag. Men vi skapte ikke nok og vi visste at det ville bli tøft. De hadde endret seg fra deres vanlig måte å spille på og man kunne se hvor gode de var. Vi hadde en god start med godt press, men vi glemte å bevege oss raskere. Det ble mye bedre i annen omgang, sa Jürgen Klopp til BT Sport.

James Milner kunne doblet ledelsen, men skjøt straffen på målvakten og i stangen. Straffen kom da Roberto Firmino ble revet ned inne i Maribor-feltet.

Milner skulle derimot få sin lille revansj. Emre Can kombinerte med Milner og banket ballen forbi Jasmin Handanovic som fram til målet hadde vært i det umulige hjørnet.

Daniel Sturridge var heldig da en Maribor forsvarer ikke klarte å heade unna ballen. Den havnet rett i beina på ham, og det var enkelt å sette 3-0 like før slutt.

Sevilla-revansj

Sevilla tok imot Spartak Moskva og var ute etter å revansjere sin svake innsats i 1-5-tapet i den russiske hovedstaden i forrige runde.

Clement Lenglet gjorde 1-0 for spanjolene. Enver Banega økte til 2-0 etter sidebytte.

Det hjalp lite at gjestene fikk sin redusering tolv minutter slutt ved Ze Luis. Sevilla red stormen av og kan se fansen i øyene igjen etter stortapet sist.

– Gruppen er kanskje den mestr interessante i mesterligaen. Ingenting er avgjort. Hvis du vil spille mesterliga i februar så må vi vinne kampen våre, sa Klopp.