Atlético-kapteinen: – Europaligaen er noe dritt

Atletico Madrid-trener Diego Simeone har mye å tenke på etter en skral mesterligahøst.
Atletico Madrid-trener Diego Simeone har mye å tenke på etter en skral mesterligahøst. Foto: Paul White / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har Atlético Madrid vært et topplag i mesterligaen, men over nyttår blir det trolig europaligaspill. Klubbkaptein Gabi liker det svært dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Atlético har vært i to av de fire siste Champions League-finalene. I de to øvrige sesongene har spanjolene tatt seg til en semifinale og en kvartfinale. Diego Simeones menn har med andre ord vært et lag å regne med i europatoppen.

I høst har derimot mye gått på tverke. Atletico stå med kun tre poeng etter fire av seks kamper i gruppespillet. Tirsdag ble det nok en uavgjort (1-1) mot aserbajdsjanske Qarabag.

Det betyr at Atlético ikke lenger har mesterligaskjebnen i egne hender. Om Chelsea og Roma tar hver sin seier mot Qarabag senere i høst, er Atlético ute uansett om laget selv vinner sine gjenværende kamper.

Erfaring

Gabi depper over tanken om spill i europaligaen. Det blir realiteten over nyttår om Atlético blir værende på tredjeplassen når gruppespillet er over.

– I dag vil jeg si at europaligaen er noe dritt, sa kapteinen etter tirsdagens kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han var rask med å legge til at den nest gjeveste europacupen tidligere har gitt ham mye. Atlético vant turneringen i 2009 og 2012.

– Hvis vi må spille den, skal vi gå for å vinne den.

Costa på vent

Først i januar får Atlético Madrid glede av Diego Costa. Kraftspissen ble tidligere i høst hentet tilbake til klubben fra Chelsea, men en overgangsnekt førte til at han først kan spille i januar.

– Vi må begynne å vinne. Diego kan ikke hjelpe oss nå. Hvis vi fortsetter som dette, vil ikke Diegos ankomst være til nytte i det hele tatt, sa Gabi.

I La Liga ligger Atlético bedre an. Der har ikke klubben tapt en eneste kamp i høst. Fasiten er fem seirer og fem uavgjort. Det holder til en fjerdeplass, åtte poeng bak serieleder Barcelona.