Kalla håper på Bjørgen-hjelp i OL-oppkjøringen

Charlotte Kalla og Marit Bjørgen er i Seiser Alm samtidig den siste tiden før OL i Sør-Korea. Kalla håper de kan hjelpe hverandre i den italienske høyden. Her er de to rivalene avbildet på podiet under 2014-OL. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB scanpix
Charlotte Kalla og Marit Bjørgen er i Seiser Alm samtidig den siste tiden før OL i Sør-Korea. Kalla håper de kan hjelpe hverandre i den italienske høyden. Her er de to rivalene avbildet på podiet under 2014-OL. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Charlotte Kalla skal kjøre sitt eget løp i Seiser Alm den siste tiden før vinter-OL. I den italienske høyden får hun selskap av Marit Bjørgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens det svenske langrennslandslaget over nyttår skal tilbringe den siste OL-oppladningen i Japan, velger Kalla å bli værende i Europa.

Også Bjørgen har bestemt seg for å reise til Italia og Seiser Alm. Det til tross for at landslaget har andre planer. I sporet er de rivaler, men utenom er Kalla og Bjørgen gode venner. De har allerede snakket sammen om den siste OL-oppkjøringen.

– Vi har tenkt over det. Hun skal være i høyden, og det samme skal jeg. I tillegg er det på samme sted, sier Kalla til Expressen.

Hun nøler litt på det, men erkjenner til slutt at hun og Bjørgen trolig kommer til å bistå hverandre i Seiser Alm før turen går til Pyeongchang.

– Det er et såpass lite sted, så … Forhåpentligvis er det massevis av spor der, men man treffes likevel ganske ofte.

– Dere kan passe på hverandre?

– Ja, jeg håper virkelig at vi kan hjelpe hverandre.

Så sent som i helgen trente Kalla og Bjørgen sammen i Val Senales. På Instagram la svensken ut et bilde av de to med bildeteksten «Takk for drahjelpen i stormen, Marit».

OL går i tidsrommet 9. og 25. februar, mens verdenscupåpningen skjer i finske Ruka 23. november.