Meny

Astros utnyttet ikke matchball i World Series

Los Angeles Dodgers-spillerne feirer etter at laget utlignet til 3-3 sammenlagt mot Houston Astros i World Series-finalen i baseball. Onsdag skal alt avgjøres. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med seier ville Houston Astros blitt baseballmester for første gang. I stedet tvang Los Angeles Dodgers fram en sjuende og siste finalekamp i World Series.

Dodgers hadde tirsdag presset på seg. Hjemmelaget måtte vinne for å holde liv i drømmen om sin første Major League-tittel siden 1988. Det klarte vertene ved å snu 0-1 til 3-1.

George Springers homerun tok Astros i føringen. Storstjernen Justin Verlander dominerte for gjestene, og en stund virket det som laget fra Texas var på vei mot en historisk triumf.

Anført av Chris Taylor klarte Dodgers å slå tilbake i 6. omgang. Kampen var snudd, og vertene så seg aldri tilbake. I den påfølgende omgangen økte Joc Pederson til 3-1 med sin tredje homerun i årets World Series-finale.

Dermed står det 3-3 sammenlagt. Den sjuende og avgjørende finalekampen spilles onsdag. Også den går i Los Angeles.

Dodges har vunnet World Series seks ganger tidligere, men det er lenge siden sist. Nå håper klubben å gjøre slutt på en 29 år lange ventetid. Houston Astros jakter sin aller første tittel.

– Jeg har aldri tatt del i kamp sju før. Du snakker om en slik kamp i World Series når du er liten, og nå er vi der. Jeg er glad for at vi har fordel av hjemmebane, sa Dodgers-manager Dave Roberts.

Det er første gang at Dodgers har hjemmefordel i en sjuende finalekamp siden klubben flyttet til Los Angeles for 59 år siden.

– Det er to utrolige lag som prøver å komme først over målstreken, sa Astros-manager A.J. Hinch.

Populært