Köln straffet for supportertrøbbel mot Arsenal

Köln-supporternes dårlige oppførsel har ført til en solid bot for den tyske klubben. Foto: Sergej Grits / AP / NTB scanpix
Köln-supporternes dårlige oppførsel har ført til en solid bot for den tyske klubben. Foto: Sergej Grits / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Köln må betale 570.000 kroner i bot og er ilagt prøvetid av UEFA etter tumultene som utsatte europaligakampen borte mot Arsenal i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nær 20.000 billettløse Köln-tilhengere møtte opp utenfor stadion i London. Det førte til at det ble problemer med å få inn de som faktisk hadde billett, og kampen måtte utsettes i en time.

Köln-supporterne skal også ha kommet i håndgemeng med funksjonærer, tent på fyrverkeri, utført hærverk og kastet gjenstander. Minst fem personer ble arrestert som følge av bråket.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har ilagt Köln en straff der laget må spille en bortekamp uten egne supportere på tribunen, men klubben unngår denne straffen om tilhengerne oppfører seg bra i en prøvetidsperiode på to år.

Arsenal slapp unna noen form for reaksjoner etter supporterbråket i forkant av kampen som endte 3-1 til hjemmelaget.

I en annen sak har UEFA bestemt at Skënderbeu fra Albania må spille sin neste europaligakamp bak lukkede dører etter at tilhengerne oppførte seg rasistisk i en kamp mot Partizan Beograd.

Braga må på sin side lukke deler av sin arena etter rasistisk oppførsel mot Ludogorets, mens Sjakthar Donetsk er bøtelagt etter at fansen brukte fyrverkeri i mesterligakampen mot Napoli.