Martial vil være mer enn superreserve

Anthony Martial ble matchvinner mot Tottenham lørdag. Tirsdag venter Benfica i mesterligaen.
Anthony Martial ble matchvinner mot Tottenham lørdag. Tirsdag venter Benfica i mesterligaen. Foto: Martin Rickett / AP

Franske Anthony Martial er ikke fornøyd med å slite benken for Manchester United og kjemper en innbitt kamp for startplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ble Martial matchvinner i storkampen mot Tottenham i Premier League. Den fotrappe vingen kom inn som innbytter 20 minutter før slutt og scoret kampens eneste mål 11 minutter senere.

Tirsdag kommer portugisiske Benfica på besøk til Old Trafford i mesterligaen. Seier der kan gi hjemmelaget sikker plass i utslagsrundene på nyåret. Hvilke elleve manager Jose Mourinho sender på banen gjenstår å se, men det er langt fra sikkert at lørdagens matchvinner er blant dem.

Romelu Lukaku har klippekort i rollen som Uniteds midtspiss, og Henrikh Mkhitaryan har vært foretrukket som høyreving. Dermed har Martial og Marcus Rashford måttet kjempet om plassen på venstrevingen. Rashford har hatt en tendens til å starte, mens Martial har måtte nøye seg med innhopp.

Bursdagsbarn

Den historien kan meget vel gjenta seg tirsdag. Lørdagens matchvinner er samtidig tydelig på at han ikke er interessert i å gå inn i Ole Gunnar Solskjærs gamle rolle som superreserve.

– Jeg ønsker å spille. Jeg har ikke lyst til å sitte på benken, men Rashford spiller også bra, så manageren prøver å gi oss alle en sjanse. Vi må på vår side forsøke å score og slå målgivende pasninger, sier Martial.

Det siste har han definitivt gjort denne høsten. Fire mål og to assists på 267 minutter med Premier League-fotball er fasiten så langt. Det betyr at franskmannen allerede har scoret like mange mål som han gjorde hele forrige sesong.

Rashford har spilt mye, nærmere bestemt 607 minutter, og har tre mål og like mange målgivende pasninger så langt. Den engelske landslagsprofilen ble også matchvinner i bortemøtet med Benfica nylig.

Rashford fyller for øvrig 20 år tirsdag. Spørsmålet er om han får feire bursdagen på Old Trafford-gressmatta eller om Martial foretrekkes.

Engelsk suksess?

United og de øvrige engelske klubbene har levert solide varer i mesterligaen så langt. I tillegg til United kan både Chelsea, Manchester City og Tottenham sikre seg plass i cupspillet denne uken.

Lag nummer fem, Liverpool, topper også sin gruppe, men der er det atskillig jevnere. Mannskapet til Jürgen Klopp må uansett vente med å innkassere avansementet selv om det skulle bli oppskriftsmessig seier mot Maribor onsdag.

Skulle samtlige lag spille seg videre, blir Premier League den første ligaen i historien som har fem klubber med til åttedelsfinalene.

Chelsea møter Roma borte tirsdag, mens Manchester City og Tottenham møter tøff motstand i henholdsvis Napoli (borte) og Real Madrid (hjemme).

Personvernpolicy