Texans-spillerne knelte i protest mot klubbeieren

Et flertall av Houston Texans-spillerne knelte under nasjonalsangen før søndagens NFL-kamp i Seattle, i protest mot klubbeierens kontroversielle uttalelser. Foto: Elaine Thompson, AP / NTB scanpix
Et flertall av Houston Texans-spillerne knelte under nasjonalsangen før søndagens NFL-kamp i Seattle, i protest mot klubbeierens kontroversielle uttalelser. Foto: Elaine Thompson, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De fleste Houston Texans-spillerne knelte under nasjonalsangen før NFL-kampen borte mot Seattle Seahawks søndag, i protest mot klubbeierens uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bob McNair skapte kraftige reaksjoner da han i et møte med andre klubbeiere om spillerprotester skal ha sagt "vi kan ikke la de innsatte styre fengselet".

McNair ba offentlig om unnskyldning både fredag og lørdag.

– Jeg refererte ikke til våre spillere da jeg kom med den beklagelige kommentaren. Jeg snakket om forholdet mellom ligaens administrasjon og klubbeierne, og hvordan de har fattet viktige strategiske avgjørelser uten å la eierne komme til orde, sa han.

Spillerne kjøpte ikke den, og flere av Texans-spillerne skal ha truet med å utebli fra søndagens kamp. Et flertall av spillerne gikk ned på kne under nasjonalsangen i Seattle.

– Jeg vet at de er sinte, sa McNair, som møtte spillerne lørdag.

– Jeg ønsket å svare på deres spørsmål. Jeg sa at jeg ville tatt tilbake de ordene om jeg kunne.

Daværende San Francisco 49ers-quarterback Colin Kaepernick startet protestene da han i fjor nektet å stå under nasjonalsangen i protest mot rasediskriminering og politivold.

Enkelte spillere fulgte hans eksempel, men protestene bredte seg virkelig da president Donald Trump i høst tok til orde for at spillere som protesterer bør få sparken. Siden har det handlet vel så mye om ytringsfrihet som om rasisme og politivold.

Personvernpolicy