Guatemalsk dommer første dømte i FIFA-skandalen

Den tidligere fotballdommeren Hector Trujillo (62) på vei inn i rettssalen i Brooklyn i New York onsdag. Foto: Kathy Willens / AP / NTB scanpix
Den tidligere fotballdommeren Hector Trujillo (62) på vei inn i rettssalen i Brooklyn i New York onsdag. Foto: Kathy Willens / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tidligere fotballdommeren Hector Trujillo er dømt til åtte måneders fengsel i USA for korrupsjon og svindel, i forbindelse med FIFA-skandalen fra 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guatemalske Trujillo, som er 62 år gammel, må også tilbakebetale et beløp tilsvarende 3,3 millioner kroner.

Hector Trujillo ble pågrepet på et cruiseskip i desember 2015 og ble senere tiltalt for korrupsjon og svindel. Han ble løslatt mot en kausjon på om lag 32 millioner kroner.

Påtalemyndigheten i USA så det som formildende at Trujillo aldri brøt guatemalsk lov, men han brøt fortsatt helt klart FIFAs regler. Han er en av 14 fotballedere fra Sør- og Mellom-Amerika som ble tiltalt for svindel og korrupsjon, og det skal i alt dreie seg om verdier for mer enn 200 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,7 milliarder kroner.

– Den tiltale har ikke spilt den største rollen eller tilegnet seg de største summene, men hans handlinger viser likevel at han har vært involvert i samme type ulovligheter som de andre korrupte fotballederne som er tiltalt. Og korrupsjon krever en betydelig dom, heter det i rettsdokumentene.

Hector Trujillo er den første som blir dømt i FIFA-skandalen.

Personvernpolicy